Hogyhogy nem lép fel sok egyetem az ellen a lehúzás ellen, ami a különböző fórumokon megy?
"Nem tudom, miért lennék “gyökér”. Ezt például nem tartod becsületsértésnek? Mert én igen."
Ja a sz.r nem becsületsértő, a gyökér meg az. Értelmes egy ember lehetsz te is. 🤣 Egyébként nem, nem az. Akármilyen nyomorult sz.rdarabnak elhordhatnálak, mivel te csak egy anonim senki vagy itt, tehát nem tud sérülni a becsületed, mivel ahhoz az kellene, hogy felismerhető legyél, és úgy alázzalak ilyen szavakkal, és a gyökér még akkor sem meríti ki.
21. “ Értelmes egy ember lehetsz te is. 🤣”
Ismét egy becsületsértés egy természetes személlyel szemben, még ha anonim formában is. Ellenben egy egyetem nem természetes személy, így becsülete sincs, nyugodtan el lehet mondani akármilyen szarnak, az csak egy vélemény.
Ez most egy elméleti kérdés volt. Már régóta olvasom az itteni válaszokat egyetemekkel kapcsolatban. Fújjátok itt, hogy az egyetem az egy intézmény, meg véleményformálás, szabad véleménynyilvánítás stb. Nektek a jóhírnévhez való jog mond valamit? Valamiről akkor mondhatod el, hogy sz.r, ha te magad elvégezted, és a saját károdból tapasztalod, hogy az, vagy pedig nyomós érvekkel, adatokkal alá tudod támasztani, hogy az.
Ezt a fórumot rengeteg pályaválasztás előtt álló olvassa. Szinte minden végzős itt tájékozódik, vagy már olvasta valaha a gyk-t. Mi van, ha egy egyetem pl. azért esik el egy főre eső bevételtől, mert Vér Pistike szalagmunkás troll egy pályaválasztás előtt álló személy kérdésére, amelyben egy adott egyetemről érdeklődött, azt válaszolta, hogy ne menjen oda, mert az egy sz.r egyetem, wc papírt ad, és semmire se jó a végzettség? Ez ne haragudjatok, de ha egy üzlettel történik, hogy valaki lehúzza névvel, nagy nyilvánosság előtt hogy ilyen meg olyan sz.r, anélkül, hogy vett volna onnan bármit is, az bizony nettó jóhírnév megsértése.
PTK 2:45 (2) "A jóhírnév megsértését jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó és e személyt sértő, valótlan tényt állít vagy híresztel, vagy valós tényt hamis színben tüntet fel."
A személy senkit se tévesszen meg, jogi személyre is érvényes.
"Ismét egy becsületsértés egy természetes személlyel szemben, még ha anonim formában is."
Te tényleg ennyire le vagy ragadva, vagy nem tudod értelmezni egyáltalán? Ismétlem, akárminek elhordanálak NEM BECSÜLETSÉRTÉS, mivel NEM tudjuk ki vagy. Nem tud sérülni a becsületed, ha nem vagy felismerhető. Fel bírod fogni? Meg egyébként sem becsületsértésről beszélünk már régen a konkrét esetben, hanem jóhírnévhez való jog, csak te ezt sem bírod felfogni. Ezek után az, hogy gyökérnek neveztelek, meg egyéb jelző, mégha felismerhető is lennél, ezek sajnos tények, mivel te magad támasztod alá minden kommenteddel. 😂 Mindegy is, nem célom veszekedni, csak valamiért nem bírod megérteni, amit írok xD
24. “A jóhírnév megsértését jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó és e személyt sértő, valótlan tényt állít vagy híresztel, vagy valós tényt hamis színben tüntet fel.”
A vélemény írása nem tartozik ebbe a kategóriába. Természetes de nem közszereplő személyről sem (az lenne a becsületsértés), de intézményről meg pláne azt ír mindenki amit csak akar.
25. “ Mindegy is, nem célom veszekedni, csak valamiért nem bírod megérteni, amit írok xD”
Te nem érted meg, hogy amit írsz, hülyeség. Jogi tévedés. Kevered a jogi kategóriákat, nem érted mi a különbség a természetes személy meg az intézmények között, teljes tévedésben vagy, de ezt hatalmas mellénnyel teszed.
"Ezt mondjuk már napok óta, hogy igen, ez jogilag és erkölcsileg is megtehető, ahogyan lehúzhatsz mozifilmet is a port.hu-n vagy imdb-n; szállodát vagy éttermet is a szallas.hu-n, vagy bármilyen terméket az amazonon. És ezzel nincs semmi baj."
És te ugyanaz vagy, aki szerint az meg becsületsértés, ha egy anonim személynek azt írják, hogy gyökér, vagy hogy nagyon értelmes ember lehet?
Egyébként egy mozifilmet vagy szállodát lehúzni teljesen más kategória. Érezni kellene a különbséget. Az egy vélemény, amit saját magad tapasztaltál, éy megosztod.
Ha egy egyetemről azt írja valaki, (aki nagy valószínűséggel sose járt arra a helyre) hogy semmit sem ér a diplomája, és hogy sehol nem fog állást találni vele, meg ez egy sz.r, az már kimeríti a jóhírnév megsértését. Mert ott pl. emiatt lehet, hogy két ember, aki bizonytalan volt, hogy jelölje-e lehet emiatt nem fogja, és az egyetem elesett a tandíjtól, meg elterjed róla a közbeszéd miatt, hogy milyen egyetem stb.
Én értem, hogy már mindenki szerint mindent lehet, ez inkább csak elméleti kérdés, hogy hol van az a határ a gyakorlatban, ami már nem fér bele, mert itt is napi szinten látom ugyanazoktól a trolloktól ugyanazokat a sablon lehúzó válaszokat megnevesítve intézményeket. Itt is pl. meg lett nevezve egy kommentben egy adott intézmény, hogy az is sz.r, meg biztos oda járok, azért zavar. Vajon a komment írója miből vonta le azt a következtetést, hogy az adott intézmény sz.r? Ez terjedt el róla? Hol terjedt el, és mire alapozva? Na ez, az ami a jóhírnévhez való jogot sérti. Ha bizonyíték nélkül mondják valamire, hogy az. Ha azt írták volna, hogy ez és ez az intézmény sz.r, semmit se ér a végzettség, mivel statisztikai adatok mutatják, hogy akik itt végeznek, nem kapnak munkát, ez már egy tényekkel alátámasztott állítás. Így már jogosan lehet ezt írni.
Jó, nyilván itt pl. napi szintű szidkozódások mennek minden topicban mindenki mindenkivel, tehát ha mindből ügyet csinálnának, kb. kétszerezni kellene a rendőrségi és a bírói állományt, hogy el tudják bírálni ezeket az ügyeket, csak valahol azért mégis van egy határ szerintem, hogy Vér Pistike szalagmunkás pl. csakemert szeret trollkodni, hogy addig a két percig valakinek érezhesse magát, ne írjon már minden valótlanságot valamire. Tudom megy itt a trollkodás, csak fura. Na mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!