Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes-e folytatnom az...

Érdemes-e folytatnom az egyetemet?

Figyelt kérdés
Az idei félév kicsit rosszul jött ki, 12 tárgyból 1 nem lett meg, az a tárgy, ami szinte mindenkinek meg lett az évfolyamból. Így csak jövőre tudok belőle levizsgázni. Nem épül rá semmi, a következő években jönnek az érdekesebb tárgyak, nem szívesen hagynám ott a szakot, de azért mégis elgondolkoztam, ha már most 1. évben koppantam, nem biztos, hogy folytatnom kéne. Sok évet is hagytam ki, lehet, vissza kell rázódni, nem tudom. 3.1-es az átlagom így.
2023. máj. 31. 01:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
22%

Mi lenne az a nem büfé szak? 🙂

2023. jún. 2. 07:59
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

9, gratulálok, nagyon szép munka, de nem mindenkinek azonosak a képességei, és nem mindenhol ugyanazok a követelmények.

Szerintem én például eléggé jó beállítottságú vagyok ahhoz, amit tanulok, mégis múlt héten le kellett mondanom egy zh-ról,mert nem volt időm rá tanulni, úgy összejött egyszerre minden, mindenki egyszerre döntött úgy, hogy zht irat, és hiába tanultam a félév folyamán is, egyszerűen nem volt időm mindenre jól felkészülni, így úgy döntöttem, azt az egyet elengedem, majd pótzh-n összejön

2023. jún. 2. 10:51
 13/26 anonim ***** válasza:
93%
Egyáltalán milyen egyetem az, ahol 12 tárgy van egy félévben? Nekünk általában 6 tárgy van
2023. jún. 2. 14:47
 14/26 A kérdező kommentje:
Osztatlan képzés. 5-6 tárgy gyakorlat, a többi vizsga.
2023. jún. 2. 14:55
 15/26 anonim ***** válasza:

"Egyáltalán milyen egyetem az, ahol 12 tárgy van egy félévben? Nekünk általában 6 tárgy van"

Én sem értem, jogon is max 10 tárgy ha van a legneccesebb félévben. Haverom nekem is állandóan veri magát, hogy hú, 15 tárgya volt a félévben, mennyire nehéz stb, közbe meg kiderül, hogy a 15 tárgy azért van, mert a gyakorlat külön van, ami kb csak egy zh-ból áll, meg van olyan tárgy, amire kb 10 oldalt kell tanulni.

2023. jún. 2. 15:35
 16/26 A kérdező kommentje:
Tanári szak. A gyakorlatok ebben a félévben elég húzósak voltak. Mindegyiken kiselőadás, 15-20 ezer karakteres beadandókkal. Átlagban 10 tárgy van mindig, de pontosítok, mert így korrekt, 1 tárgyam szabvál volt.
2023. jún. 2. 15:47
 17/26 anonim ***** válasza:
Mondjuk a hülye szabválokkal tényleg tud lenni 15 tárgy. A 6 tárgy meg kissé kevésnek hangzik, az átlagban 5 kreditet jelent.
2023. jún. 3. 05:09
 18/26 anonim ***** válasza:

"Mondjuk a hülye szabválokkal tényleg tud lenni 15 tárgy. A 6 tárgy meg kissé kevésnek hangzik, az átlagban 5 kreditet jelent."

Mondjuk a szabvált pont ne számold bele, ott összeollózol ctrl c ctrl v-vel egy három oldalas valamit és ötös. 6 tárgy meg lehet 6×5 kredit is. Nekem is 6 tárgyam lenne jogon valamelyik félévben, csak ott egy olyan, mint az ilyen tördelt sok tárgyas szakon 4 tantárgy xD

2023. jún. 3. 07:23
 19/26 anonim ***** válasza:

Persze, a jog nál nincs nehezebb. Próbálj meg egy ttk-t, ahol érteni is kell, nem csak megölni. Ja, és a matek, ugye.

2023. jún. 3. 08:44
 20/26 anonim ***** válasza:
Jaja, azért nem adnak doktorit a ttk-ra 🤣🤣🤣😂😂 imádom, amikor valaki ezzel a kérődzéssel, jön, hogy dehát jogon nincs matek bla bla bla, tanulj meg akkor 200 beugrót római jogra tele latin szakszavakkal, amiket szó szerint várnak el, meg 60 tételt, pluaz írd meg minden jelentéktelen tárgyból a pontlevonásos pontozású zh-kat 70%-osra, hogy mehess egyáltalán vizsgázni. Ha azt hiszed magolásból áll, csak azt mutatja, hogy fogalmad nincs miből áll a jog. Ennyit nem lehet bemagolni, ehhez tudni kell a szavak logikai sorrendjét, hogy mikor mi jön, ismerni kell a nyelvezetét, érezni kell.
2023. jún. 3. 08:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!