Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egyáltalán nem értem a...

Ha egyáltalán nem értem a genetikát, érdemes elengedni ezt a témakört? Végső soron nem ezen fog múlni a biológia érettségim.

Figyelt kérdés

Imádom a biológiát, de a genetika nagy mumus, teljesen homályos az egész. Még a fogalmakat sem értem.

Az jutott eszembe, hogy érdemes lenne elengedni, és inkább arra fókuszálni, ami megy (etológia, sejtbiológia, embertan, ökológia stb).

Egyébként is megelégszem a 2-essel, nem várok magamtól sokat.

ma 20:21
A kérdező szavazást indított:
Engedd el.
Tanuld tovább.
8 szavazat
 1/5 A kérdező kommentje:
Ha csak ezt témakört nem tudom, talán egy 4-es sem elérhetetlen cél.
ma 21:01
 2/5 anonim ***** válasza:
A biokémia megy?
ma 21:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Az alapok érthetőnek tűnnek, de a genetikában már az alapoknál is elcsúszok.
ma 21:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Ez az egész zavaros, hogy melyik gén melyik kromoszómán van. Hogy a DNS-nek egyáltalán mi az a szakasza, amit génnek nevezünk. Hány gén kódol egy tulajdonságot, mi az a recesszív gén, allél, fenotípus.

Nagyon felidegesít. Én ezt nem értem.

ma 21:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Na meg vannak aztán ilyen "matekos" részek is benne.
ma 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!