Jövőre biológiából érettségizek, viszont eléggé gyengén állok belőle. Szeretném elölről kezdeni az EGÉSZET, mindent amit eddig vettünk. Hogyan kezdjek neki? Vannak jó oktató videók? Könyvek? Tippek, hogy egyáltalán honnan kezdjek neki?Milyen témától?
A kulcsszavak alapján, gondolom emeltre készülsz. Hát, akkor már most nyáron bele kell húznod.
Mennyire, vagy mettől kezdve vagy lemaradva? Ajánlom az ált. iskolai és gimnáziumi Mozaik tankönyveket, illetve még az új NAT-os tankönyvek sem rosszak szerintem.
Ha a lemaradásaidat pótoltad, akkor jöhet az érettségi. De nem lesz egy kis falat, több évnyi lemaradast pótlásával együtt.
Szerintem a tankönyv szerinti témák szerint érdemes haladni.A biológia nagyon szép és érdekes tantárgy,de tudom,hogy vannak benne nehezebben érthető részek is.Videós segítség:az M5 Érettségi c. műsora,ahol 76 videó áll rendelkezésre egyes biológia tananyagok tanulásához:
https://www.youtube.com/watch?v=Gst15rWIphY&list=PLywMcKCjmJ..
Mozaikos tankönyek. A többi sz@rt nem ér.
Nagyon jó tanár, akinek van tapasztalata érettségi felkészítésben.
Bár jövőre már az új nat szerint megy a buli és senki nem tudhatja mivel készülnek szivatni a népet.
Gál Béla tankönyvei ("Mozaikosok") jók. Az új 9-11. sorozat már az új érettségi követelményekhez készült, és ősszel megjelenik a 12. is (a tervek szerint).
Hozzávenném a követelményrendszert ( [link] mert egyik tankönyv sem fedi tökéletesen, és amit nem találsz benne, azt keresd a bioszfera.hu-n.
Az új követelményrendszer 1. pontját én nem tenném a leglelejére (nehogy elmenjen az életkedved is!), hanem valahová a növények elé - egyébként a tankönyv szerint haladnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!