Hogyan lehet felkészülni informatika emelt szintű érettségire oktató nélkül?
Egyszerűen nem találok senkit, aki elvállalna. Szintemelőzni szeretnék. Tudtok esetleg olyan tankönyvet, Youtube csatornát vagy bármit, ami segítségemre lehetne. Szövegszerkesztés, prezentáció nem jelent gondot. Excel, Acces, weblapkészítés, grafika felelevenítésre szorul. Algoritmizálást és adatmodellezést 1000 éve csináltam.
Persze az se lenne rossz, ha Győrben tudnátok ajánlani valakit.
Simán meg lehet csinálni, én például Szlovából jöttem át emeltet csinálni még ősszel, nem volt felkészítő tanárom, programozáson kívül szinte zéró alaptudásom nem volt. Én ezekből készültem fel:
Excel - LCZ video youtube csatorna Excel sorozata, majd emelt érettségik Excel részének megoldása.
Access - Először András László Dénes középszintű Access videóiból tanultam, majd megnéztem pár emelt szintűt Holló Tamás youtube csatornáján, aztán ebből is sokat megoldottam magam.
Weblapkészítés - Érdemes specializálódnod egy érettségin használható weblapkészítő szoftverre, én a Microsoft Office Sharepointot választottam, a Kompozerhez képest sokkal több minden tudsz forráskód manuális szerkesztése nélkül használni. (Holló Tamásnak, napi info percek csatornának szintén vannak rá videói)
Grafika - Én még nem találkoztam olyan emelt infos feladattal, amit Paintben nem tudtam volna megoldani, nem nehéz.
Programozás - Én a C#-ot javaslom, mint programozási nyelvet, nagyon sok magyar érettségi megoldóvideó érhető el így. Megnézel belőle párat, meglátod, hogy milyen módszerrel oldják meg, az alapján bármelyik érettségit meg lehet oldani könnyen. Itt is azt mondom, hogy nem az elmélet a fontos, hanem a gyakorlat, hogy minél többet programozz.
Szóbeli - Abszolút nem voltak rá jegyzeteim, viszont van egy egész jó tételösszefoglaló könyv, ingyenesen elérhető, kb. 100 oldal, 1 hét alatt át lehet tanulni. Link hozzá: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!