Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes-e folytatnom az...

Érdemes-e folytatnom az egyetemet?

Figyelt kérdés
Az idei félév kicsit rosszul jött ki, 12 tárgyból 1 nem lett meg, az a tárgy, ami szinte mindenkinek meg lett az évfolyamból. Így csak jövőre tudok belőle levizsgázni. Nem épül rá semmi, a következő években jönnek az érdekesebb tárgyak, nem szívesen hagynám ott a szakot, de azért mégis elgondolkoztam, ha már most 1. évben koppantam, nem biztos, hogy folytatnom kéne. Sok évet is hagytam ki, lehet, vissza kell rázódni, nem tudom. 3.1-es az átlagom így.
2023. máj. 31. 01:11
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Inkább a gondolkozásmódodon kellene változtatni mert ha rögtön az első kisebb kudarcra így reagálsz az egész életedet egy csődtömegként fogod leélni.

Nyilván semmi oka nincs annak hogy feladd, főleg nem egyetlen egy sikertelen vizsga a 11 sikeres mellett... ha fele-fele arány lenne a bukás és a sikeres vizsgák száma akkor azt mondanám hogy érdemes elgondolkozni de így határozottan csak önbizalomhiányos vagy.

2023. máj. 31. 02:32
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

12-ből egyet buktál, ezzel az égvilágon semmi probléma. Kérdezd csak meg a diplomásokat, hányszor buktak vizsgákon

A 3,1-es átlag is teljesen rendben van

Ha érdekel, amit tanulsz és szeretnél diplomát, ne egy tárgy sikertelen elvégzése tartson fel!

Sőt, most ezt még be tudod hozni, mert egy tárgyról van szó, de ha később nehezebb lesz és csúszol, akkor sem történik semmi, félévvel később lesz meg a diploma. Ez ne tántorítson el, ne add fel ilyen könnyen, menni fog!

2023. máj. 31. 03:49
 3/26 anonim ***** válasza:
22%
Lesz ez még rosszabb is.
2023. máj. 31. 04:27
 4/26 anonim ***** válasza:
93%
Na ne bolondozz már. Egyetlen tárgy teljesítése egyszer nem sikerült, s emiatt otthagynád az egyetemet? Tudod, hány ember van, aki össze-vissza bukdácsol minden félévben, és végül mégis eljut a diplomához? Vannak szakok, ahol az a ritkaság, hogy valaki a mintatanterv szerint végigcsinálja, ugyanis a többség megcsúszik! Vagy egyenesen kirúgják, annyira rosszul tanul, és újra felvételizéssel újra bekerül, majd el is végzi. Te pedig még csúszásra se kényszerülsz emiatt az egyetlen tárgy miatt. Feladni csak akkor szabad egy egyetemet, ha végképp teljesíthetetlennek bizonyul. A kisebb kudarcokon meg kell tanulni túllépni. Ha ez magadtól nem megy, esetleg fordulhatsz pszichológushoz.
2023. máj. 31. 07:52
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak azt tudom mondani, amit a többiek, nagyon kevesen vannak, akik minden tárgyat megcsinálnak elsőre, nekem a hat félév alatt kettő tárgyam sem sikerült, sőt, az egyik miatt még csúsztam is. Eleinte nehéz volt elfogadni, de túlléptem rajta, és ezek ellenére jó átlagom volt, ösztöndíjat is kaptam többször. Ha egyébként szereted, amit tanulsz, emiatt nem szabad feladni.
2023. máj. 31. 08:37
 6/26 A kérdező kommentje:
Na jó. Csak pont egy olyan tárgy nincs meg, ami szinte mindenkinek sikeres lett, akkor mi lesz a továbbiakban? Ezért vagyok bizonytalan.
2023. jún. 1. 18:02
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne hisztizzél. Köszönöm.
2023. jún. 1. 18:18
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szakról van szó? Ha valami piacképes, akkor érdemes végigbukdácsolni rajta.

Egy tárgy nem lett meg az nem a világvége. Majd megcsinálod, ettől még végezhetsz időben. Vizsgakurzusként nem tudod felvenni?

2023. jún. 2. 01:24
 9/26 anonim ***** válasza:
46%

"kevesen vannak, akik minden tárgyat megcsinálnak elsőre,"

Én spec mintatanterv szerint levelezőn munka mellett, minimális szabadidővel minden vizsgámon elsőre átmentem, sose kellett pót zh-t semmit írnom, stabil 4 feletti átlagom volt minden félévben, és nem ilyen büfé eü szervező stb szakon voltam. A titok az, hogy áldozatot hoztam, és sokszor lemondtam szabadidős programot, hogy tanuljak, és már októberben elkezdtem tanulni a téli vizsgaidőszakra.

Persze csúsztak nálunk is néha. Egy két tárgyból bukás még nem gáz, ha csúszik egy félévet az sem, emiatt még nem hagynám ott a szakot.

2023. jún. 2. 07:02
 10/26 NTBS ***** válasza:
29%
Igen, a tudás hatalom.
2023. jún. 2. 07:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!