Tegyek emelt szintű német vizsgát ebben az esetben?
13.-os vagyok, ebben a tanévben érettségizek.
Nemrég tudtam meg, hogy eltörölték az emelt szintű érettségi követelményt, és a 400 ponthatáros kereskedelem és marketing szakon se kell. Ebben a hónapban nyelvvizsgáztam németből, nemsokára megkapom a középfokú nyelvvizsgámat (bízom benne) + hátrányos helyzetű szakvéleményt kapok (tanulási nehézség és a szüleim alacsony fizetésük miatt) = 68 többletpont.
Jó jegyeim vannak: egyedül töriből voltam minden évben négyes. Irodalom, nyelvtan, matek, német + a természetismeret minden évben ötösre sikerült.
Remélem, év végéig így is marad.
A választott tantárgyam az informatika lesz.
Szakközépiskolás vagyok, ahol nem készítenek fel a tanárok emelt szintre senkit, csakis németből látnék esélyt erre, de magántanár segítségével is max. 70%-ot tudnék kihozni emelten.
Próbavizsgát csináltam az iskolában emelt szinten (a német tanár adott ki feladatokat), összességében 62% lett, szóval ezt még nagyon gyengének érzem.
Érdemes belevágnom, vagy maradjak a középszinten?
Ha nem jön össze a 400 pont, akkor a legrosszabb esetben tanári szakra megyek.
Igen jó, ha van. Persze, attól is függ, milyen szakra szeretnél menni.
2024-ben ismét felvételi számit, felvételi alkalmassági, elbeszélgetés stb.
Motívációs level és önéletrajz is kell, ha olyan szakra mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!