A mai érettségi már vicckategória? Mindenki a kettesre megy de ötös emelt szintű kell az egyetemhez, nem?
420 ponttal mondjuk be lehet jutni az orvosira, de a felvettek átlagpontszáma 480 körül van
tehát azért valaki mégiscsak jól megírja az érettségit
egyébként egyáltalán nem egy nagy dolog az érettségi követelmény, az a 4 év ami időd van rá felkészülni egy csomó más kortárs feladat mellett az igenis kevés
szóval szerintem nem azt kellene mindenáron sulykolni, hogy 12. év végén azaz érettségi mindent eldönt, hanem bizony nem ér véget az élet a középiskola után is
el lehet menni szakmát tanulni, el lehet menni dolgozni, egyetemre meg lehet jelentkezni később is
Az erettsegi a kozep iskola lezarasa, az atlag kozep iskolasok szintjet meri, nem csak a felvetelizoket. Van akinek mar ott alig van meg a kettes de nyilvan nem ok tanulnak elsosorban tovabb. Azok mennek egyetemre (altalaban, igen tudom h kivetelek mindig vannak) akik erettsegin is jokat irtak. Ezutan van az egyetem ahol mar csak a valogatottak vannak tehat elmeletileg egy erosebb mezonyben kell jobban teljesiteni. Ezek melle meg ott van, hogy a "csak a kettes legyen meg" mentalitas nem minden targyra ervenyes inkabb csak azokra amikbol gyakran buktatnak.
Ja es az emelt erettsegi otos is 60% es az egyetemen gyakran a kettes van meg 60%tol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!