Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A mai érettségi már vicckategó...

A mai érettségi már vicckategória? Mindenki a kettesre megy de ötös emelt szintű kell az egyetemhez, nem?

Figyelt kérdés
2022. aug. 28. 11:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az "egyetem" azért egy elég tág kategória, van ahová tényleg jó érettségi kell, de a szakok 80%-ra gyakorlatilag funkcionális analfabéták is bejutnak ha valahogy átszenvedik magukat az érettségin.
2022. aug. 28. 11:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

420 ponttal mondjuk be lehet jutni az orvosira, de a felvettek átlagpontszáma 480 körül van

tehát azért valaki mégiscsak jól megírja az érettségit

egyébként egyáltalán nem egy nagy dolog az érettségi követelmény, az a 4 év ami időd van rá felkészülni egy csomó más kortárs feladat mellett az igenis kevés

szóval szerintem nem azt kellene mindenáron sulykolni, hogy 12. év végén azaz érettségi mindent eldönt, hanem bizony nem ér véget az élet a középiskola után is

el lehet menni szakmát tanulni, el lehet menni dolgozni, egyetemre meg lehet jelentkezni később is

2022. aug. 28. 11:41
 3/5 anonim ***** válasza:
87%
ötös emelt szintet nem nehéz összehozni, ezért számolják a pontokat százalék és nem jegy alapján, mert van különbség 50 és 85 százalékos dolgozat között.
2022. aug. 28. 23:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az erettsegi a kozep iskola lezarasa, az atlag kozep iskolasok szintjet meri, nem csak a felvetelizoket. Van akinek mar ott alig van meg a kettes de nyilvan nem ok tanulnak elsosorban tovabb. Azok mennek egyetemre (altalaban, igen tudom h kivetelek mindig vannak) akik erettsegin is jokat irtak. Ezutan van az egyetem ahol mar csak a valogatottak vannak tehat elmeletileg egy erosebb mezonyben kell jobban teljesiteni. Ezek melle meg ott van, hogy a "csak a kettes legyen meg" mentalitas nem minden targyra ervenyes inkabb csak azokra amikbol gyakran buktatnak.

Ja es az emelt erettsegi otos is 60% es az egyetemen gyakran a kettes van meg 60%tol

2022. aug. 29. 10:20
 5/5 anonim ***** válasza:
24%
xd
2022. dec. 17. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!