Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Külföldi élet? Ki hol él?

Külföldi élet? Ki hol él?

Figyelt kérdés

Mivel Magyarország elhasalt. Nincs oktatás, nincs normális eu, a többiről ne is beszéljünk. Külföldre költözésen gondolkodunk. Elsősorban a gyerekeink miatt. Itt nem lesz jövőjük.

Tapasztalatokat szeretnék kérni: Svájcról, Finnország, Skócia, Ausztria.

Vagy bárhonnan ahol éltek.

#Svájc #skót #Ausztria #külföldi #finn #Magyarország elhasalt
2022. júl. 30. 20:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
CHF és EUR nagyjából azonos árfolyamon mozog de feltételezem, hogy Mo-n többen tisztában vannak az Euro árfolyamával, mint a svájci frankkal, illetve mivel több célországot is megjelölt a kérdező, ahol Euro a hivatalos valuta így megkíméltem az átváltástól, egyből sztenderdizálva közöltem az információt. (Pl. ha valaki Horvátországról közölne egzakt pénzügyekkel kapcsolatos információt én is jobban örülnék, ha EUR vagy HUF-ban tenné, mint a helyi pénznemben (KUNA), ugyanis megkímélne az átváltástól, mivel fejből nem feltétlenül tudom az aktuális árfolyamát)
2022. aug. 1. 00:24
 12/14 anonim ***** válasza:
Mi München mellett élünk és nagyon szeretjük.
2022. aug. 1. 19:41
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha gyerekek miatt mész ki akkor Ausztria, fasza egézségügy, jó sulik, eus ország szóval könnyű letelepedni, ingyenes egyetemek ahova bárki bejuthat, ha bírja. Egy feltétele van az egésznek, a német nyelvtudás, az angol nagyon kevés oda, de ha megtanulod és a gyerekeid is megtanulják és elvégeznek egy egytemet övék a világ. Nem élek kint, de szerettem volna bécsbe tanulni, de a szüleim lebeszéltek, azóta is bánom, még van az egyetemből ezért nem tudok ki menni. Szüleimnek is lett volna több lehetőségük, hogy kint élhessünk, de sajnos nem mentünk. Itt magyarországon a magán rendeléseknek sincs szinvonala, annyi külömbség van a tb-s között, hogy retenet drága, szerintem ezt te is tapasztalod. Csak ismerőssel kapsz normális ellátást. Ha tudsz ménetűl tök mind1 mi a szakmád, szerintem akkor is jobban megéltek mint magyarországon.
2022. aug. 2. 13:07
 14/14 anonim ***** válasza:

Én is csak osztani tudom a több kommentben is említett dolgot: a nyelv(ek) magas szintű ismerete az olyan alap minthogy kezed és lábad van.

Én 2 évet Németben, 2 évet Londonban és 12 évet Svájcban nyomtam le eddig. Angol és francia felsővel, német középpel (egyiket se suliban vagy tanfolyamon tanultam, szerintem ott nem lehet is nyelvet tanulni). Még a német közép is sokszor nyögvenyelőssé tette a dolgot, egyszerűen nem elég "értelmes" munkához. Persze takarító/pincér stb az más tészta, de azzal egyszerűen hosszútávon szerintem nem lehet letelepedni. Az arra jó, ha valaki kint kenyéren és vizen egy lyukban él fél-egy-két évig azzal a céllal hogy utána jól hazamegy és megveszi (vagy a banknak kifizeti) az otthoni lakását/házát, vagy megalapítja a kis vállalkozását.

A hosszú távú kintlét megalapozása az nyelvekkel kezdődik, és nem hipsz hopsz.

2022. aug. 2. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!