Hogyan vegyem rá magam a tanulásra?
Figyelt kérdés
Tudom, nyár van, de az egyik fő tantárgyból vannak hiányosságaim, amit be szeretnék pótolni. Mivel, Erdélyben élek, ez a román. Év közben sem tudtam rávenni magam, pedig 2. tanuló lettem(a román miatt, csak itt rontottam). Vannak tárgyak, mint pl. a matek, azt szeretem. Matekból is kaptunk vakációs feladatot, de nem bírok nekifogni annak sem. Minden este elhatározom, hogy holnap nekifogok valaminek, de felkelek, eszek, utána meg egyből a telefon 7-8 órákat. Eleinte csak 1 hét szabadot akartam adni magamnak, de lett belőle egy hónap, ami alatt ellustultam.2022. júl. 11. 22:13
1/5 anonim válasza:
Bontsd fel a feladatot kisebb részekre, ne az egésznek ess neki, és jelöld ki a sávot, amikor aznap azzal a dologgal foglalkozol.
2/5 anonim válasza:
Az elsőt kiegészítem: kapcsold ki a telefont/rakd repülő üzemmódra/ kapcsold ki a netet, ha a hívások fontosak és tedd el a másik szobába. (Ez vonatkozik minden felesleges elektronikai eszközre.)
3/5 Kólauborkával válasza:
Igazából csak elkezdeni nehéz, ha kipróbálod rájössz.
4/5 anonim válasza:
Mivel azt írtad hogy ellustultál ezért először az önfegyelmedet kell fejlesztened, csinálj olyan dolgokat amik a komfortzónádon kívül vannak. Ha ez megvan akkor a tanulási stílusod jön, pl ne tanulj olyan helyen ahol pihensz pl ágy mert nem fogsz tudni koncentrálni. Tanuld meg a számodra legkedvezőbb módját, környezetét a tanulásnak. Végül pedig próbálj bekerülni a FLOW-ba amikor kizársz mindent és CSAK a témára koncentrálsz.
5/5 anonim válasza:
Setalj el a szegenynegyedbe, megjon a kedved egybol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!