Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá magam a...

Hogyan vegyem rá magam a tanulásra?

Figyelt kérdés
felnőtt nő vagyok, több mint 15 évig dolgoztam egy cégnél. ami azt jelenti, hogy 20+ évesen kezdtem a munkát. akkor még "fogott az agyam". most munkát váltottam, ami nagyon zezszik s szeretnék idővel előrelépni. viszont most az elején is nagyon nagyon sok anyagot katpam, hogy tanuljak. videók, doksik stb. viszont sokszor azon kapom magam, hogy elkalandozik az agyam, pl mit főzzek holnap stb. nem tudok teljesen rá koncentrálni, vagyis oda figyelni. ez borzasztóan zavaró, mert tényleg nagyon szeretném csinálni. és tudom, hogy meg hozná a munka agyümölcsét, de valami borzasztó, hogy nem tudok tanulni, megjegyezni dolgokat, de főként oda figyelni. hogyan tudnák ezen változtatni?
2022. júl. 11. 16:13
 1/4 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Szerintem elsö lépésben vissza kell szomtatnod magad.

Amikor már nem vagy képes koncentrálni tarts pihenòt, de fegyelmezd magad, a 10percböl ne 1,5 óra telefonozás legyen.

Egy idö után már csak órák után fog kelleni pihenö, az elején türelmesnek kell lenned magaddal, 15 éve nem csináltál ilyet, vissza kell rázódni.

2022. júl. 11. 16:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Fel kell építeni egy időbeosztást és ehhez tartani magad. Előtte érdemes vmi könnyű mozgás pl 15 perc séta, hogy könnyebb legyen koncentralni. Alakits ki rituálékat, hogy az agyad megtanulja, h most tanulnia kell.
2022. júl. 11. 16:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem leginkább az válik be, hogy előző nap félúton amit átszeretnek venni, pl. címeket, tétel neveket Bűntudatot kelt ha ettől eltérőek vagy nem sikerült teljesen betartani
2022. júl. 11. 16:43
 4/4 anonim ***** válasza:
*felirom
2022. júl. 11. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!