Hogy vegyem rá magam a tanulásra?
Egyszerűen nem tudom magam rávenni a tanulásra. Ha mégis sikerül akkor pedig csak szenvedek.
Van valakinek valami tippje ezzel kapcsolatban?
Talán van, bár lehet, hogy más eredetű az én problémám.
Két féle ember van.
Az egyik csoport nem szereti fellelni a hibáit, hiányosságait és mindig tökéletes próbál látszani saját maga, és mások előtt is. Ez pedig akadályozza a fejlődésben.
Ha valaki kerüli azokat a szituációkat, ahol hibázhat (tanulás), akkor nem igazán tud fejlődni.
A könyv fölött "görnyedést" azért kerülheted, mert félsz a nehézségektől, úgy lehetsz vele, hogy a nehéz dolgok a gyengeségeinket mutatják meg. Azt meg te nem szeretnéd...
Van egy másik szemléletmód is.
Ők tudják, hogy a hibázás hozzátartozik a tanulás folyamatához. A nehézségek nem tántorítják el őket az elérni kívánt céltól.
Persze nem csak két csoport van. Lehetsz a két csoport keveréke.
----------------------
Nekem sokat segített, hogy apró lépésekre bontottam a tanulás elkezdésének folyamatát.
1. Leülök a székbe
2. Előveszem a könyvet/füzetet
3.
.
.
.
Egyszerű és apró lépésekre bontod a folyamatot. Mindig csak az előtted álló lépésre koncentrálj (nehéz), sose arra, hogy órákat kell majd a könyv fölött rohadni.
+Minden tárgyhoz jelölj ki valami motiváló célt. Jobb, ha a saját fejlődéseddel kapcsolatos ez a cél és nem intézed el annyival, hogy jobb jegyet szeretnél.
+Tanulás előtt mindig beiktatok 10 percet, amikor csak (nem kedvenc) zenéket hallgatok.
+Tanulás közben tűzropogást, esőzajt és egyéb hangokat hallgatok (youtube), ami segít koncentrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!