Mi értelme egy jó giminek?
Azért kérdezem mert elmész egy sima gimnáziumba, írsz egy ötös érettségit simán mindenből ha tanulsz, sőt év végén valószínű jobb jegyeid is lesznek(érettségi pontokba számít) tehát simán akármelyik egyetemre be lehet jutni onnan is.
Na most ha elmész valami elit suliba ott 4 évig megszakadsz, folyamatosan vagy 0-dik órára mész, vagy 1 nap 8-9 órád van és a végeredmény ugyan az.
Mivel az érettségi eredményt mindenképpen figyelembe veszik, jobban jársz egy erős gimiben elért jó érettségivel.
Hozott pontot duplázni nem lehet, nem mindegy, ott mennyire készítenek fel emeltre, nyelvvizsgára ..
Hogy a komplexusos szülők, akik nem bírják maguknak elismerni, hogy kettévágták az életüket a gyerekükkek, tudják versenyeztetni a pulyáikat, mint az agarakat. Na, kb erre jó.
Elég gagyi középiskolából jöttem, több diplomám is van azóta. Nem maradtam le semmiről, emlékszem, az elitgimisek is ugyanúgy hullottak a szakon, mint a legyek, a többivel együtt, aki baszott rendszeresen tanulni. És ugyanúgy egyenesben végzett az is, aki onnan jött meg a magamfajta is, ha hajlandó volt beletenni a megfelelő időt.
Az az értelme, hogy ne legyen gyerekkorod és kiégj még egyetem előtt. Önbizalomrombolásra tökéletes. Hálás vagyok érte, hogy az utolsó 3 évben eljöttem az egyik ilyen hatosztályos taposómalomból, különben biztos nem lett volna bátorságom továbbtanulni, annyira elültették a fejemben, hogy egy buta senki vagyok.
Színötös érettségit tettem, az utolsó két évem összes jegye ötös volt (hirtelen, a hármasról, milyen érdekes) és azóta van két ötös diplomám is. Nem rossz eredmény ez egy buta senkitől, akit az osztály előtt kiröhögtek, ha nem volt épp két lábon járó lexikon hangulatában.
9, annyira bírom, hogy fogalmatok nincs róla, de köpködtök...
Fele annyit nem kellett kezdeni, tanulni az elitbe járó lányunknak, mint a gyengébbe járó fiunknak. Sőt. Mivel a gyenge kb szart sem ért, messze többet kellett tanulnia sulin kívül ugyanazért az egyetemért. Az "elitben" nyolc évig voltak ugyanazok a tanárok, míg a fiamnak három matek, három angoltanára volt négy év alatt. Ugyanannyi órájuk volt, semmi különbség nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!