Mi értelme van 2022-ben még mindig füzetekbe jegyzetelni az iskolában?
Én személy szerint utálok füzetekből tanulni, szerintem átláthatatlan és kényelmetlen, pedig mások szerint szép az írásom, illetve jó jegyzeteket írok.
De mégis, ha valami anyagot meg kell tanulni, első dolgom, hogy word dokumentumba vagy jegyzettömbbe átírom számítógépen, és onnan tanulom, meg átküldöm telefonra is, ahonnan szintén könnyű bármikor bárhol tanulni.
A tanáraim is nagyon füzetpártiak valamiért, az egyik már akkor ki szokott akadni, ha a házifeladatot nem a füzetembe, hanem a telefonomon írom fel. (ott legalább meg is találom)
Jelenleg érettségire készülök, az összes füzetem elraktam 9. óta, de valahogy mégis a fele elkeveredett és nem találom őket, holott a gépemen még mindig rajta vannak majdnem 4 éves jegyzeteim amikből anno tanultam 9.-ben.
De akkor miért kötelező középiskolában füzetekbe jegyzetelni, ha szinte csak hátránya van? Miért nem lehet hagyni a diákoknak, hogy aki szeretne, az jegyzetelhessen laptopra, tabletre stb. Én is sokkal előrébb lennék jelenleg, ha nem a 4 éves szétszakadt füzeteimet kéne keresgélnem a polcon.
#1 Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, amit számítógépre írok, azt valahogy jobban megjegyzem.
#2 Igen, sokkal gyorsabban gépelek billentyűzeten, mint ahogy tollal írok.
Mondom: jegyzetelni kell, nem mindent szó szerint leírni.
Ezt gépeléssel nem fogod megtenni.
Én már fősulin és OKJ-n is gépeltem, mivel nagyon csúnya az írásom.
Megengedte a tanár,és az igazgató és többen is használtak már tabletet vagy laptop-ot.
Azért ez nem egy írógép hogy olyan hangos legyen ha ütöd a billentyűket. Meg nálunk olyan hangzavar volt hogy alig lehetett hallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!