Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi értelme van 2022-ben még...

Mi értelme van 2022-ben még mindig füzetekbe jegyzetelni az iskolában?

Figyelt kérdés

Én személy szerint utálok füzetekből tanulni, szerintem átláthatatlan és kényelmetlen, pedig mások szerint szép az írásom, illetve jó jegyzeteket írok.

De mégis, ha valami anyagot meg kell tanulni, első dolgom, hogy word dokumentumba vagy jegyzettömbbe átírom számítógépen, és onnan tanulom, meg átküldöm telefonra is, ahonnan szintén könnyű bármikor bárhol tanulni.

A tanáraim is nagyon füzetpártiak valamiért, az egyik már akkor ki szokott akadni, ha a házifeladatot nem a füzetembe, hanem a telefonomon írom fel. (ott legalább meg is találom)

Jelenleg érettségire készülök, az összes füzetem elraktam 9. óta, de valahogy mégis a fele elkeveredett és nem találom őket, holott a gépemen még mindig rajta vannak majdnem 4 éves jegyzeteim amikből anno tanultam 9.-ben.

De akkor miért kötelező középiskolában füzetekbe jegyzetelni, ha szinte csak hátránya van? Miért nem lehet hagyni a diákoknak, hogy aki szeretne, az jegyzetelhessen laptopra, tabletre stb. Én is sokkal előrébb lennék jelenleg, ha nem a 4 éves szétszakadt füzeteimet kéne keresgélnem a polcon.

2022. márc. 28. 16:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért ragaszkodnak hozzá mivel ha valamit kézzel írsz jobban megjegyzed, mint ha tableten/mobilon/laptopon írnád. Személy szerint én is jobban szeretek füzetbe írni bár már én is átértem inkább arra hogy gépen tárolom a jegyzeteimet mert tényleg átláthatóbb és rendszerezhetőbb, de úgy érzem én még mindig, hogy ha kézzel írok füzetbe akkor mégis jobban megjegyzem.
2022. márc. 28. 16:08
 2/10 anonim ***** válasza:
39%
És órán egyből legépelnéd, vagy hogyan akarod rögtön wordben?
2022. márc. 28. 16:17
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy, jegyzetelni is meg kell tanulni. Nem kell minden szót, mondatot leírni.
2022. márc. 28. 16:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Esélyegyenlőség. Nem teheti meg mindenki, a magyar oktatás nem tudja ezt biztosítani mindenkinek. Füzet, toll olcsóbb. Plusz az írás fejleszti a finom-motorikus készségeket, amellett, hogy (sokan azt állítják így) jobban megjegyzed vele az anyagot (bár ezzel nem értek egyet).
2022. márc. 28. 16:18
 5/10 A kérdező kommentje:

#1 Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, amit számítógépre írok, azt valahogy jobban megjegyzem.

#2 Igen, sokkal gyorsabban gépelek billentyűzeten, mint ahogy tollal írok.

2022. márc. 28. 16:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A gépeléssel csak annyi a baj, hogy a tanár 5 perc után kivágná a laptopodat a csukott ablakon, mert agyf#szt kapna a pötyörészésedtől.
2022. márc. 28. 16:47
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálam pont fordítva van kérdező én tollal gyorsabban írok mint gépelek szóval én ezért is szeretek jobban füzetbe írni meg ha olyan tantárgyon jegyzetelsz amin ábrát kell rajzolni azt ha nem engedi a tanár hogy lefényképezd nem fogod tudni lerajzolni wordbe olyan rövid idő alatt
2022. márc. 28. 17:46
 8/10 anonim ***** válasza:
81%

Mondom: jegyzetelni kell, nem mindent szó szerint leírni.

Ezt gépeléssel nem fogod megtenni.

2022. márc. 28. 18:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Én már fősulin és OKJ-n is gépeltem, mivel nagyon csúnya az írásom.

Megengedte a tanár,és az igazgató és többen is használtak már tabletet vagy laptop-ot.

Azért ez nem egy írógép hogy olyan hangos legyen ha ütöd a billentyűket. Meg nálunk olyan hangzavar volt hogy alig lehetett hallani.

2022. márc. 29. 01:18
 10/10 anonim ***** válasza:
48%
A kézzel írás tanulás is, míg a gépbe írás nem.
2022. ápr. 1. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!