Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A biológiának mi értelme van?

A biológiának mi értelme van?

Figyelt kérdés

Most mi annak a haszna hogy megtanuljam hogy hogyan működik egy bogár amikor azok nagy részét úgy is csak lecsapják az emberek?

Ezt inkább olyanokra kéne rá sózni akik állatorvosok akarnak lenni

2022. márc. 12. 13:50
 1/8 anonim válasza:
0%
Ezt én sem értettem sose.
2022. márc. 12. 14:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdeze meg az orvost,aki az életedet menti meg, hogy mi értelme van a biológiának...

Az összes tantárgy azon kívül hogy az alapműveltséghez hozzáad (például a töri) arra való, hogy rájöjj mi érdekel.(főképp általánosban) Ha nem tanítanának az iskolákban ilyen tárgyakat akkor nem lennének olyan gyerekek, hogy nekem megy a kémia,vagy ez érdekel akkor ilyen irányba tanulok tovább. Nem hiába szakiskolákban már nem nagyon vannak ilyen tantárgyak, és gimnáziumba sem 4 éven keresztül tanulják őket.

2022. márc. 12. 14:53
 3/8 sadam87 ***** válasza:
100%

A biológia azért messze nem abból áll, hogyan működik egy bogár. Azért van jópár részterülete, amiből azért nem feltétlenül volna baj, ha mindnkinek lenne némi alapismerete:

- embertan (anatómia és élettan) - Nem biztos, hogy annyira rossz, ha van némi képed arról, hogyan működik a tested.

- genetika - Az öröklődés is egy olyan téma, ami érint mindenkit. (A modern molekuláris genetika vonatkozásairól, például DNS analízis, vagy génmódosított organizmusok, nem is beszélve.)

- mikrobiológia - Elég sok vírus és parazita baktérium van. Talán két év koronavírus járvány után ezt nem kell túlragozni.

- ökológia - Elég sok környezet- és természetvédelmi vonatkozása van.

Pláne fontos volna némi természettudományos alapismeret mindenkinek most, hogy az áltudományos hülyeségek úgy terjednek, mint még soha.

2022. márc. 12. 15:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát mondjuk én azt nem értem, hogy legalább hetediktől középiskoláig miért nem az ember biológiáját tanítják, nekünk mondjuk szakmán volt fizika, haveréknak meg másik suliba kémia, ez is elszórva 2 hetente 1 óra, általánosba meg tanultuk a sztyeppet meg a páros ujjú patást, meg a 2 szikű levelet, nagyjából ennyi rémlik, ahelyett, hogy mondjuk ne 20 éves emberek járkálnának úgy, hogy nem érti, hogy a nője miért lett terhes, pedig menstruált szex alatt, stb..
2022. márc. 12. 15:53
 5/8 anonim ***** válasza:
94%

Talán, ha rendesen tanulták volna a biológiát a suliban akkor nem terjedtek volna el a hülyeségek a covid alatt. Oltásellenesek és vírustagadók, na pl. ezért kellene bioszt tanulni.

Emelett persze a saját szervezetedről is illene alap dolgokat tudni, hogy ki hogy működik. Szimplán alap dolog, mint mennyi 2+2.

2022. márc. 12. 15:56
 6/8 A kérdező kommentje:

#2 hát van benne valami, köszi!

#3 Mond meg őszintén, ehhez mit fűzzek hozzá?

2022. márc. 12. 15:58
 7/8 sadam87 ***** válasza:
100%

Nem tudom. "Igazad van"? 😁

Nem tudom, miért kéne bármit hozzáfűznöd, de ha már így feltetted a kérdést, esetleg hozzáfűzhetnél valamit, ami segít értelmezni a 6. válaszodat.

2022. márc. 12. 16:05
 8/8 anonim ***** válasza:
64%

5. Na meg a másik oldal sem, hogy az oltásnak nem lehet mellékhatása.

Aki meg a chiptől fél azt nem értettem, a telefon egész nap ott van az emberek többségénél, ha le akarnának követni sokkal egyszerűbb azon.

2022. márc. 12. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!