Ha magyar érettségin az érveléshez csak a bevezetést írtam meg, de a többi jó, akkor még lehet ötös?
Alapvetően szerintem ebben a feladatban nem azt nézik, hogy mennyire tudsz érvelni és az érveid józan paraszti ésszel nézve mennyire állják meg a helyüket.
Nem kell túlfetisizálni szerintem! Annál meg minden jobb, mint az, hogy üres lapot adsz be, persze a ló túlsó oldalára sem szabad átesni, feleslegesen "rizsázni" sem szabad.
A legújabb rendszerről mondjuk fogalmam sincs, én még 2001-ben érettségiztem, akkoriban kezdték el buherálni, variálni az érettségi rendszert, konkrétan azon az éven vezették be az OKÉV-et, hogy - azt hiszem, Győrbe - fel kellett küldeni a feladatlapokat, abban az évben pont konkrétan a matematika feladatlapot kérték be. (amennyire tudom), külső, objektív, tárgyilagos ellenőrzésre.
Az érettségi súlya, jelentősége mindazonáltal egy mg-mal sem lett nagyobb, ugyanúgy önmagában kb. lócitromot sem ér, de könnyebb aligha lett, csak nehezebb és külső szemmel, tárgyilagosan olyan emberek (is?) felül(?)értékelik, akik nem tudnak rólad a világon semmit, akiknek csak egy név vagy meg egy azonosító a sokezerből.
Utolsó: csak ha el tudják olvasni (a javító-tanáron múlik, rávetemedik-e :D)
Szerintetek amúgy lehet valahol szólni, hogy nem lettünk rendesen tájékoztatva? Az a néhány pont azért sokat számított volna, bár valószínűleg, így is megvan az ötös. (Megoldókulcs alapján)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!