Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha magyar érettségin az...

Ha magyar érettségin az érveléshez csak a bevezetést írtam meg, de a többi jó, akkor még lehet ötös?

Figyelt kérdés
Tehát nem fogalmaztam meg különálló érveket, de amit írtam az igényes. Ill. a piszkozati lapot értékelhetik? Egy tanár azt mondta, hogy onnan még halászhatnak össze pontokat, de közben át kellett húzni.

2022. máj. 2. 14:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%
Dehogy.
2022. máj. 2. 14:37
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ami át van húzva, az szerintem olyan, mintha le se írtad volna.
2022. máj. 2. 14:42
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A piszkozati lapot nem értékelik, ezért piszkozati lap, és ezért húzzák át. A feladat egyértelmű, különálló érvekre kapsz jó sok pontot. Ha nem érted el az érvelésben a 60 szót, legalább, ami a papírra került (értsd úgy nem piszkozati lapra, hanem a feladatlapra) akkor az egész érvelés, minden a helyesírás, szerkezet, tartalmi minőség stb. 0 pont. Tehát ha nem írtál a papírra legalább 60 szót akkor az egész feladatot 0 pont. Nem értékelhető. Ez minden javítási útmutatóban szerepel.
2022. máj. 2. 14:47
 4/15 A kérdező kommentje:
A lap harmadát kitölti, az meglehet a 60 szó?
2022. máj. 2. 14:58
 5/15 anonim ***** válasza:
92%
Necces, hogy megvan e így a 60 szó. Miért nem írtál többet? Szerintem az érvelés a legkönnyebb
2022. máj. 2. 15:07
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Magyarérettségi.
2022. máj. 2. 15:21
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

Nem bántásból, de ha az érvelést választottad és nem soroltál fel érveket akkor hogyan szeretnéd, hogy értékeljék azt? Lehet jobb lett volna ha kevésbé igényes, de látják két-három érved.

A piszkozati lap az olyan mintha nem is lenne.

2022. máj. 2. 17:03
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, az én magyar tanárom azt mondta, hogy ahol nincs meg a minimum szó (120) azt már nem is értelik. Előfordulhat, hogy nem fogják figyelembe venni, ha nincs meg a minimum. A piszkozati lap pedig azért van, hogy a kis vazaltaidat meg stb raird olyan csúnyán ahogy akarod, oda magadnak írod a dolgokat így azzal a tanár nem foglalkozik elvileg :/
2022. máj. 2. 17:47
 9/15 A kérdező kommentje:

A feladatlap maga is azt javasolta, hogy 1 órát szánjunk a szövegértésre, és 30 percet a választott feladatra, de a 30 percbe már nem fért bele, hogy az érveket át is másoljam. (Csak pontokban voltak felírva)

A max pontok

Szövegértés: 40

Érvelés/gyak. szövegalkotás: 10

Elemzés/összehasonlítás:

- Tartalom: 25

- Nyelvi minőség: 15

Helyesírás: 8

Íráskép: 2

= 100

Azaz, ha 0 pontot is kapok az érvelésre, és a többiből is levonok valamennyit pl.:

37+0+23+13+10 a 100-ból

Az még mindig 83%, azaz, bár rizikós, nem lehetetlen.

Ezt bátorításul azoknak - mert akadtak sokan - akik ezt a feladatot nem tudták befejezni :D

2022. máj. 2. 19:41
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon régen érettségiztem de mindenre volt időm. Nem volt kevés sőt emlékeim szerint hamarabb is végeztem.
2022. máj. 2. 20:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!