Ha magyar érettségin az érveléshez csak a bevezetést
írtam meg, de a többi jó, akkor még lehet ötös?
2022. máj. 2. 14:37
Ami át van húzva, az szerintem olyan, mintha le se írtad volna.
2022. máj. 2. 14:42
A piszkozati lapot nem értékelik, ezért piszkozati lap, és ezért húzzák át. A feladat egyértelmű, különálló érvekre kapsz jó sok pontot. Ha nem érted el az érvelésben a 60 szót, legalább, ami a papírra került (értsd úgy nem piszkozati lapra, hanem a feladatlapra) akkor az egész érvelés, minden a helyesírás, szerkezet, tartalmi minőség stb. 0 pont. Tehát ha nem írtál a papírra legalább 60 szót akkor az egész feladatot 0 pont. Nem értékelhető. Ez minden javítási útmutatóban szerepel.
2022. máj. 2. 14:47
4/15 A kérdező kommentje:
A lap harmadát kitölti, az meglehet a 60 szó?
Necces, hogy megvan e így a 60 szó. Miért nem írtál többet? Szerintem az érvelés a legkönnyebb
2022. máj. 2. 15:07
2022. máj. 2. 15:21
Nem bántásból, de ha az érvelést választottad és nem soroltál fel érveket akkor hogyan szeretnéd, hogy értékeljék azt? Lehet jobb lett volna ha kevésbé igényes, de látják két-három érved.
A piszkozati lap az olyan mintha nem is lenne.
2022. máj. 2. 17:03
Előző vagyok, az én magyar tanárom azt mondta, hogy ahol nincs meg a minimum szó (120) azt már nem is értelik. Előfordulhat, hogy nem fogják figyelembe venni, ha nincs meg a minimum. A piszkozati lap pedig azért van, hogy a kis vazaltaidat meg stb raird olyan csúnyán ahogy akarod, oda magadnak írod a dolgokat így azzal a tanár nem foglalkozik elvileg :/
2022. máj. 2. 17:47
9/15 A kérdező kommentje:
A feladatlap maga is azt javasolta, hogy 1 órát szánjunk a szövegértésre, és 30 percet a választott feladatra, de a 30 percbe már nem fért bele, hogy az érveket át is másoljam. (Csak pontokban voltak felírva)
A max pontok
Szövegértés: 40
Érvelés/gyak. szövegalkotás: 10
Elemzés/összehasonlítás:
- Tartalom: 25
- Nyelvi minőség: 15
Helyesírás: 8
Íráskép: 2
= 100
Azaz, ha 0 pontot is kapok az érvelésre, és a többiből is levonok valamennyit pl.:
37+0+23+13+10 a 100-ból
Az még mindig 83%, azaz, bár rizikós, nem lehetetlen.
Ezt bátorításul azoknak - mert akadtak sokan - akik ezt a feladatot nem tudták befejezni :D
Én nagyon régen érettségiztem de mindenre volt időm. Nem volt kevés sőt emlékeim szerint hamarabb is végeztem.
2022. máj. 2. 20:10
További kérdések: