Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen mi az a felvételi...

Egyetemen mi az a felvételi ponttartomány, amiben a legambiciózusabbak és kreatívabbak a hallgatók?

Figyelt kérdés

Ha egy szakon túl magas a ponthatár, akkor nagyobb eséllyel lesznek a hallgatók között olyanok, akik csak a tanulásban jók, de valójában nincsen semmiről elképzelésük és nulla személyiségük van. Ha pedig túl alacsony a ponthatár, akkor ott nagyobb eséllyel vannak primitív emberek.

Idén fogok érettségizni. Utána egyetemre szeretnék menni, ahol nagyon fontos nekem, hogy egy olyan közösségbe kerüljek be, ahol a lehető legtöbb olyan hallgató van, akik képesek out of the box gondolkozni, és akiket rá lehet venni közös projektek megvalósítására. Azért tettem fel a kérdést, hogy megtaláljam azt a ponttartományt (ha egyáltalán van ilyen), ahol a lehető legtöbb ilyen ember van.

Nyilván ez a ponttartomány egyetemenként és szakonként eltér, mindenre kíváncsi vagyok.

tegnap 13:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%
Amit elmondtál, annak kb. semmi értelme.
tegnap 13:43
 2/21 anonim ***** válasza:
84%
Te milyen közös projekteket akarsz megvalósítani? Még érettségid sincs, és még sehova nem vettek fel.🤣 Bsc-n első pár félévben örülni fogsz, ha meglesz minden tárgyad amit felvettél...🤣🤣
tegnap 13:47
 3/21 anonim ***** válasza:
63%
#1 Kb. Nagyon előadja az intellektuelt a kis bogaram, de még egy sz@ros érettségit sem hozott össze. Ilyen mentalitással örülhet, ha egyáltalán szóba áll vele majd valaki az egyetemen.
tegnap 13:56
 4/21 anonim ***** válasza:
93%

3. Én inkább a logikáján akadtam meg. Nem tudom honnan vonta le azt a következtetést, hogy emberek túl okosak, vagy túl buták lehetnek ahhoz, hogy kreatívak legyenek. Mintha a kreatívitásnak bármi köze lenne ehez.

Aztán ott az ellentmondás, hogy ambíciózus hallgatókhoz akar tartozni, de akinek túl jók a pontjai, szerinte nem lehet ambíciózus :D . Nem mintha a jó pontokhoz kitartó tanulás kéne, amihez pedig céltudatosság, idegen szóval ambíció.

tegnap 14:13
 5/21 anonim ***** válasza:
56%
#4 Azt sem tudja mit hord össze, csak okosnak akar látszani. Még egy darab felvételi pontja sincs, de már primitívnek nevezi a leendő hallgatókat. Mondjuk mit is várok tőle, a félig elvégzett szakadt gimnáziumával?
tegnap 15:50
 6/21 anonim ***** válasza:
81%

Egyet kell értenem a korábbi válaszolókkal, de megpróbálok komolyan válaszolni...

Lassan 9 éve felvételiztem az egyetemre. Olyan szakra jártam, ahol magas, de azért nem irreális volt a ponthatár (440-450 között, azóta picit nőtt). Sok ember nyert felvételt, pedig utólag belegondolva jobban meg kéne válogatni, hogy egy ilyen szakra kiket vesznek fel, és nem feltétlen tanulmányi eredmények alapján. Ennek ellenére én is azt tudom csak mondani, hogy értelmetlen, amiket írsz. Igen, van az a sztereotípia, hogy akinek 450+ pontja van, az csak magolni tud, de mégis mi a fenéből gondolod, hogy ez tényleg így van? Lehet, hogy középiskolában jeles tanuló valaki (ehhez azért még nem kell zseninek lenni), és a két számára releváns érettségit is nagyon jól megírja, de attól még egyáltalán nem biztos, hogy nincsenek elképzelései vagy személyisége. Soha életemben nem tudtam magolni, de 4-5-ös tanuló voltam, és jó érettségiket írtam. 450+ pontom volt így. Konkrét céllal mentem a kiszemelt szakra, felvettek, lediplomáztam, azóta a szakmában dolgozok. Ezzel szemben egy kémia alapszakra kevesebb, mint 350 pont kellett tavaly. Szerinted aki megír egy emelt kémia érettségit egész jóra, az primitív? Én úgy elvéreztem volna ott, mint a huzat, mert a kémia pont nem ment túl jól. Nem tudom, mi történik egy kémia BSc-n, de nálunk csomóan nem mentek tovább mesterre. Mégis volt jó közösség, tök értelmes és kreatív emberek, akik minden csoportmunkában benne voltak, csak néhányan úgy döntöttek, hogy inkább más irányt választanak. Ne haragudj, de mire fel gondolod, hogy te jobb vagy náluk? Középiskolásként nagyon könnyű okosnak lenni, de amíg nem jártál egyetemre, nem tapasztaltad meg, hogy nem olyan, mint a filmekben vagy a túlintellektualizált elképzeléseidben, addig inkább ne minősíts senkit, aki már megugrotta azt a szintet, amit te még nem. Utána pedig remélhetőleg benő a fejed lágya, és rájössz, miért csak ilyen válaszokat kaptál a kérdésedre.

tegnap 21:35
 7/21 A kérdező kommentje:

Valóban hibát követtem azzal, hogy feltettem ezt a kérdést, viszont nem azért, mert a kérdés értelmetlen vagy egyéb probléma van vele, hanem mert a gyakorikérdések nagy elméihez fordultam.

#2 Úgy gondolom, hogy a kérdésben nem az én jelenlegi státuszom a lényeg, hanem az, hogy a különböző ponthatárok hogyan hatnak a közösségi dinamizmusra és az emberek személyiségére, ha egyáltalán hatnak. Az ironikus stílusú hozzászólás helyett szívesen meghallgattam volna az érdemi véleményedet. Bár valóban nincs még érettségim, ez nem zárja ki azt, hogy előre gondolkodjak és tervezzek. Már általános iskolás korom óta foglalkozom befektetéssel és programozással. Lehet, hogy érettségim még nincsen, viszont számos ötletemet valósítottam már meg, öntöttem projekt formájába, aminek köszönhetően már ilyen fiatalon sikerült jelentős vagyont felhalmoznom. Mindig is kitűnő tanuló voltam, erősen kétlem, hogy az egyetem gondot fog okozni.

#3 Abban valóban van valami irritáló és idegesítő, amikor valaki nagyon fiatalon ,,okoskodik”, viszont eltekinthetnél ettől és írhatnál helyette egy objektív választ. Azzal, hogy ,,nagyon előadja az intellektuelt”, csak saját magadat írod le; én elgondolkodnék a helyedben magamon. Az, hogy valaki érettségi előtt áll, nem jelenti azt, hogy ne gondolkodhatna előre, vagy ne vethetne fel elméleti kérdéseket. A szándékom az volt, hogy konstruktív választ kapjak, nem pedig személyes kritikát.

#4 Egy szóval sem állítottam azt, hogy az emberek lehetnek túl buták vagy túl okosak ahhoz, hogy kreatívak lehessenek. Én a kérdésemben arra voltam kíváncsi, hogy melyik ponttartomány az, ahol a legnagyobb valószínűséggel vannak jelen olyan emberek, akik megfelelnek a fenti személyleírásnak. Azt sem állítottam, hogy akiknek túl jók a pontjaik azok nem lehetnek ambiciózusak. Köszönöm, hogy reflektáltál a kérdésre, bár úgy tűnik, félreértetted a logikáját. A kreativitást természetesen nem kizárólag a pontok száma határozza meg, de az emberi közösségek dinamikáját, ambícióit és együttműködési hajlamát részben befolyásolhatják az előzetes szűrési kritériumok. A célom az volt, hogy erre a kérdésre találjak válaszokat, nem pedig általánosítani.

#5 Az, hogy valaki még érettségi előtt áll, nem von le a gondolatainak érvényességéből. Az előre gondolkodás és tervezés nem arrogancia, hanem felelősségteljes hozzáállás. Érdemes lenne a témára koncentrálni, nem pedig megalapozatlan feltételezéseket tenni az én személyemről. Teljes mértékben elkerülöd a kérdés tárgyalását.

tegnap 21:56
 8/21 anonim ***** válasza:
6-os tökéletesen leírta a lényeget. Nem tudom hogy gondolta a kérdező, ha esetleg felveszik a kiválasztott szakra akkor majd odamegy egyesével mindenkihez és megkérdezi őket hány ponttal vették fel?🤣 Nálunk ez pl senkit nem érdekelt és nem is beszélt róla soha senki. Az érettségi eredményeket is mindenki nagy ívben lesz@rta, volt bőven mivel elfoglalni magunkat.
tegnap 21:59
 9/21 anonim ***** válasza:
32%
#7 Most már leeset: egy kis 12 éves troll vagy aki chatgpt-vel íratja meg ezeket a sz@r dumákat. Úgy látszik öregszem én is, már a kérdésnél rá kellett volna jönnöm.😅
tegnap 22:05
 10/21 anonim ***** válasza:
81%

"melyik ponttartomány az, ahol a legnagyobb valószínűséggel vannak jelen olyan emberek, akik megfelelnek a fenti személyleírásnak"

Még mindig nem érted, hogy ilyen ponttartomány nincs, de ha lenne is, egyetemen kevés gyerekesebb dolgot tudok elképzelni, mint azt, hogy egy felnőtt ember azon rugózzon, hogy kit hány ponttal vettek fel. Alacsonyabb ponthatárú szakokon is vannak 450 ponttal rendelkező emberek, tehát máris értelmetlen a kérdésed. Amiket meg itt írsz, azokat sok mindennek lehet hívni, csak személyiségleírásnak nem. Szerinted van, akinek az a személyisége, hogy pl. vannak elképzelései és a felvételin 400 pontja van? Ebből látszik, mennyire sekélyes a gondolkodásod. Kamaszként egyébként normális, hogy még nincs sok fogalmad a való életről. Sőt, ez az egocentrikus gondolkodás is ennek a korosztálynak a velejárója. A probléma az, hogy mégis leállsz veszekedni olyanokkal, akik már túl vannak ezen. Tanulj, okosodj, tapasztalj meg sok mindent, de ne itt Gyakorin játszd az eszed, mert attól nem leszel több.

tegnap 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!