Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen mi az a felvételi...

Egyetemen mi az a felvételi ponttartomány, amiben a legambiciózusabbak és kreatívabbak a hallgatók?

Figyelt kérdés

Ha egy szakon túl magas a ponthatár, akkor nagyobb eséllyel lesznek a hallgatók között olyanok, akik csak a tanulásban jók, de valójában nincsen semmiről elképzelésük és nulla személyiségük van. Ha pedig túl alacsony a ponthatár, akkor ott nagyobb eséllyel vannak primitív emberek.

Idén fogok érettségizni. Utána egyetemre szeretnék menni, ahol nagyon fontos nekem, hogy egy olyan közösségbe kerüljek be, ahol a lehető legtöbb olyan hallgató van, akik képesek out of the box gondolkozni, és akiket rá lehet venni közös projektek megvalósítására. Azért tettem fel a kérdést, hogy megtaláljam azt a ponttartományt (ha egyáltalán van ilyen), ahol a lehető legtöbb ilyen ember van.

Nyilván ez a ponttartomány egyetemenként és szakonként eltér, mindenre kíváncsi vagyok.

tegnapelőtt 13:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Látom kicsit félresiklottak a dolgok a gúnyolódás irányába. Érthető, de ezzel nem fogjátok meggyőzni a kérdezőt.

Kérdező, mindenféle személyeskedés nékül mondom, hogy amit állítasz, jobban mondva ahogyan azt állítod, nincs összhangban az elmondott szándékoddal. A megfogalmazásod bunkó, nyers és lekezelő volt. Ez azt jelenti, hogy vagy tényleg arrogáns vagy, vagy pedig gyenge szociális érzékkel és emberismerettel rendelkezel anélkül, hogy ezt észrevennéd.

Idézem, "valójában nincsen semmiről elképzelésük és nulla személyiségük van". Ilyen nincs. Egyrészt azért, mert minden embernek, aki egyetemre megy van valami elképzelése és célja. Ha csak annyi, hogy jól szeretne élni és sok pénzt keresni, akkor csak annyi. De az is egy cél, ami miatt áldozatokat hajlandó hozni.

Másrészt azért, mert egy nehezebb egyetemet nem lehet megcsinálni csak magolással. De ahhoz sem elég a magolás, hogy az emelt érettségiken magas pontot érjen el valaki. A matekhez egyértelműen logika kell, a kémia fele számolás, ami szintén logika, a másik fele meg szopatós keresztkérdések. A magyar, töri tartalmaznak sok kifejtős részt, ahol prezentálni kell dolgokat, amihez szintén nem elég a magolás. Az emelt érettségik a képességekre is szűrnek (így lettek kialakítva), nem csak arra, hogy valaki milyen jól tud memorizálni. Ezért ez az állításod: "Viszont az egy tény, hogy túl magas ponthatárnál nagyobb valószínűséggel jelennek meg magolók." téves.

A személyiség aztán pedig végképp teljesen független a ponthatároktól. Miért látod úgy, hogy a magolós emberek statisztikailag hajlamosabbak a személyiség hiányára? Szerinted mi az a megbújó mechanizmus, ami a kettőt szembeállítHATja? Az, hogy a sok tanulás mellett nincs ideje önmegvalósításra? Az nem a személyiség hiánya, hanem a személyiség kinyilatkoztatásának hiánya. Az csak azt jelenti, hogy te nem látod a személyiségét, mert bizonyos okokból nem mutat(hat)ja.

"Ha pedig túl alacsony a ponthatár, akkor ott nagyobb eséllyel vannak primitív emberek."

Ez azért ellentmondásos, mert a "primitív" embereknek általában pont erős ambícióik vannak, mert érzelmi alapon gondolkoznak. Csak a képességük hiányzik a megvalósításhoz. De egy csapatban egy ilyen ember pusztán az ambícióival is hozzá tud járulni a dolgokhoz, támogatni tudja a környezetét. Biztos ismered a szereotípiát a butácska haverról, aki a csapat lelke.

Szóval a vége az, hogy nem, szerintem nincs ilyen ponttartomány. Túlgondolod. Nem mindig jó, ha mindenben összefüggéseket keresel. Félrevezetheted magad, ki is éghetsz és elidegenítheted magad a környezetedtől. Ha pedig neked fontos, hogy kreatív, ambíciózus közegbe kerülj, akkor azt tapasztalat útján kell megkeresned.

tegnap 02:38
 12/12 A kérdező kommentje:

Eléggé félrecsúszott az a diskurzus, ami kialakult a kérdésem hatására. Látom a válaszok legnagyobb részét törölték a tárgyilagosság hiánya miatt. Azonban úgy érzékelem, hogy a fennmaradt válaszok is félreértelmezik az én eredeti kérdésemet és szándékomat. Ehhez valószínűleg az is nagyban hozzájárul, hogy nem fogalmaztam elég pontosan, és így elég félreérthető lett az álláspontom.

Megpróbálom tisztázni a helyzetemet, és hogy mi volt a szándékom ennek a kérdésnek a feltevésével. Így talán elkerülhetjük a további félreértéseket.

Számos olyan vállalkozás ötletem van, amit az egyetem alatt szívesen megvalósítanék partnerekkel, illetve szívesen kollaborálnék másokkal, hogy az ő ötleteik megvalósításában segíthessek nekik. Olyan emberekkel szeretnék a lehető legtöbb kapcsolatot felépíteni az egyetemen, akik hasonlóképpen nyitottak ebben a témában és hajlandóak valami nagyot felépíteni.

Az én kérdésem arra irányult, hogy VAN-E olyan ponttartomány egy adott egyetemi szakon, ahol a legnagyobb eséllyel jelennek meg olyan hallgatók, akik nyitottak ilyen kapcsolatok kiépítésére. Például tegyük fel, hogy van egy szak, legyen ez mondjuk gazdálkodási és menedzsment, amiből van mondjuk 5 opcióm: egy 300 ponthatáros, egy 350 ponthatáros, egy 400 ponthatáros, egy 450 ponthatáros és egy 490 ponthatáros szak. Melyik szak kiválasztásával van a legnagyobb esélyem bekerülni egy számomra megfelelő közösségbe? Ha te úgy gondolod, hogy mind az 5 szakon ugyanannyi az esély ilyen emberek megtalálására, akkor nem kell engem betámadni egyből és személyeskedni, hanem akkor kérlek írd le azt, hogy nem létezik ilyen összefüggés szerinted és tök mindegy ebből a szempontból, hogy melyiket választom.

tegnap 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!