Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elte és Pázmány jog vélemények?

Elte és Pázmány jog vélemények?

Figyelt kérdés

Nem az érdekel, melyik a jobb, kérlek, erről ne is legyen vita, sem arról, hogy ne menjek jogra (megvolt, és ott is hagytam), nem ez a kérdés.

Az érdekelne, hogy milyen az Eltén, és milyen a Pázmányon tanulni?

Milyen szabadon választható tárgyak vannak, amik nem képzik feltétlenül a képzés részét (vagyis nem szorosan kapcsolódik, mint a tesi vagy nyelv), milyen szocializálódási lehetőségek vannak, ösztöndíjak, egyetemi/kari programok, és hogy összességében, aki oda jár, hogy érzi magát?

jan. 26. 14:15
 1/8 anonim ***** válasza:
4%

80-as években mindenki tanár akart lenni, úgy látom a 2010-2020 években a jog az új irány az értéktelen diplomák vonalában.

Közben a műszaki szakmák bérezésének többsége (de már egy hegesztő is) Mo.-n is lassan már br. 1m Ft körül vannak.

Ráadásul ha itt nem úgy alakul, külföldön tárt karokkal várják őket ennek a 3-4-szereséért is...

jan. 26. 15:24
 2/8 Justinianus ***** válasza:
100%
Neked viszont nem sikerült felfogni a kérdést utcaseprő szinten sem.
jan. 26. 15:51
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Látom bánt a válasz. Íme egy (leendő?) önerzetes utca jogász. 😂
jan. 27. 10:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Még ha nem is lenne lenéző a válasz (de az, és a stílussal is baj van), nem ez volt a kérdés. Amit te írtál, az a kérdés szempontjából teljesen irreleváns. Nyilván azért nem megyek mérnöknek, mert rohadtul nem érdekel, akkor sem, ha gyakorin “anonim” azt írja, hogy legyek az :)
jan. 27. 12:23
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Ne sírjatok...minimálbér. 😉
jan. 27. 18:03
 6/8 anonim ***** válasza:
10%

Multi Mo. gyártás-technologust és egy képviseleti jogászt kerestünk.

Jogász hamar volt, kb. 40 önéletrajz, közülük a legprosperálóbbat (volt bíró, aztán NAV, végül vállalati jogászt) hívták be interjúra a kollégák. "Természetesen" volt fizetési igény 800+ stb. Aztán végül a vezetőség úgy döntött,h. pont jó a nettó 400-at kérő még pár év gyakorlattal rendelkező ügyvéd.

Ugyanezt eljátszották a gyártástechnológussal is, kb. 1,5 évig keresték, nyilván nettó 30K-val. Egy olyan volt aki megfelelt volna, de ő világosan közölte, hogy ennyiért fel sem kel, speciális a tudása és azt kéri h. ezt fizessék is meg. Kb. 3-4 hónapig ment a huza-vona, aztán egy termelésleállás (valaki felmondott "ottb@szodjonmegmondenki" jelleggel), után szó nélkül visszahívták a srácot. Jelenleg (kb. 1 év után) termelési igazgató 3m Ft körüli fizuval

A jogász is meg itt dolgozik ...

jan. 27. 18:15
 7/8 anonim ***** válasza:
9%
Szóval majd a piac beárazza a minden bokorban, 8 egyetem által kiadott évi 40-50 ezer diplomát. 😋
jan. 27. 18:17
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos érdemben én sem tudok válaszolni,mint ahogy az elöttem szólók sem,de nem tudtam nem hozzá szólni.Emberek vki segítséget kért,ha nem tudtok releváns választ adni,görgessetek tovább!

Kérdező: én úgy gondolom az egyénen is múlik,hogy mit hoz ki egy diplomából!Remélem azért ide téved olyan is,aki a kérdésedre válaszol.Sok sikert!

jan. 28. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!