Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen radikális programok...

Milyen radikális programok amitől nagyon hamar népességrobbanás lehetne?

Figyelt kérdés

#magyarország népessége
2021. nov. 26. 01:42
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
83%
Rugalmas munkaidő, illetve home office olyan munkakörökben, ahol megoldható.
2021. nov. 26. 09:19
 22/48 anonim ***** válasza:
77%
MIért kéne, vagyunk így is közel 8 milliárdan a bolygón.
2021. nov. 26. 09:20
 23/48 anonim ***** válasza:
84%

Én is szavatok egy kört a rugalmas munkaidőnek, home officenak.

Egyetlen egy olyan munkahelyem volt eddig csak sajnos, ahol egyik nap azt mondtam ide meg oda megyek, annyit mondtak oké. Nem akarsz jönni 3 hétig dolgozni, de már csak 8 nap szabid van? Semmi baj, elmehetsz, csak nem kapsz azokért a napokért fizut. De elengedtek, minden rizsa nélkül.

Vagy ha épp 10-kor szóltam, hogy haza kell ugranom mert... oké, semmi gond, majd jössz. :D Nem tudod hova tenni a gyereket? Hozd be.

Nyilván sose használtam ki lustaságból, nem is lehet ezt mindenkivel megcsinálni, mert vannak nagyon aljas emberek.

De a rugalmatlanság az ember munkájában, karrierjében az egyik legnagyobb tényező abban, hogy az anyák miért nem MERNEK gyereket vállalni...

2021. nov. 26. 09:31
 24/48 anonim ***** válasza:
55%

A magas fizetés inkább ellentétes hatású. A legszegényebb, elmaradott területeken vállalnak sok gyereket, pl. Afrika gázos részei. És a fejlett országokban pedig egyre kevesebbet. Pl. USA, Nyugat-Európa.

Nem tudom, minek kellett lepontozni, aki már az elején írta ezt. Ezek tények.

Szerintem sehogy sem lehet a fejlett országokban népességrobbanást elérni. Max. ha megszűnne a fogamzásgátlás.

2021. nov. 26. 10:03
 25/48 anonim ***** válasza:
89%
"legszegényebb, elmaradott területeken vállalnak sok gyereket, pl. Afrika gázos részei." persze, hisz fogamzásgátlás zéró, a gyermekhalandóság meg az egekben van: gyerek van dögivel, az már más kérdés miféle nyomorult életük van.
2021. nov. 26. 10:06
 26/48 anonim ***** válasza:
82%
25: És? Nem írtam, hogy jó életük van. Gazdagabb országokban azért is vállalnak nagyon kevés gyereket, mert egy gyereknek szeretnének mindent megadni. Na, meg sokan nem is szeretnék, ha az egész életük a gyereknevelésről szólna.
2021. nov. 26. 10:09
 27/48 anonim ***** válasza:
80%
És milyen igazuk van. Már így is rohadt sok ember van, felzabáljuk a bolygót mint a rák a szervezetet amin élősködik
2021. nov. 26. 10:11
 28/48 anonim válasza:
19%

Feudalizmus és a Ius primae noctis a népességrobbanás titka

:)

2021. nov. 26. 10:21
 29/48 anonim ***** válasza:
28%

8-as: "Népességrobbanás? 8 milliárdan vagyunk a Földön, mit akarsz még ezen robbantani?

Minél több az ember, annál többen élnek szegénységben (mivel bizonyos erőforrások korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre) és annál gyorsabban tesszük tönkre a bolygót (több ember - nagyobb ökológiai lábnyom, gondolom ez azért könnyen belátható)."

Ez így, ahogy írod, ebben a kontextben hülyeség!

A túlnépesedés OTT OKOZ problémát, ahol szegénység és elmaradottság van, ott van 8-15 gyerek páronként, és ott hiányzik mindenféle infrastruktúra.

A fejlett államokban a páronkénti 2 gyerek is ritka, sokszor csak egyet vállalnak, amivel az adott társadalom müködését sem lehet fenntartani.

A népességkorlátozásra a fejletlen világban lenne szükség, de ott nagyon erösen, a fejlett területeken meg valamivel növelni kellene a népességet.

Ha belegondolsz, hogy 10 indiai család az átlag 10-12 gyerek helyett csak 2-2-t vállalna, az 100-zal embert jelent, ha az európai családok 1 helyett kettöt, az összesen 10 plusz, az összességében még mindog 90-nem kevesebbet jelentene, csak a megfelelö technikai és gazdasági szinvonal nem csökkenne a fejlett részenek, és erösen növed(het)ne a fejletlen területeken.

2021. nov. 26. 10:34
 30/48 anonim ***** válasza:
80%
Ilyen csóró, minden téren primitív országban az is csoda, ha a cigányon kívül valaki szül.
2021. nov. 26. 10:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!