Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen radikális programok...

Milyen radikális programok amitől nagyon hamar népességrobbanás lehetne?

Figyelt kérdés

#magyarország népessége
2021. nov. 26. 01:42
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
81%
Európai fizetés a balkáni helyett a nyugati árakhoz.
2021. nov. 26. 02:51
 2/48 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem is normális fizetés kéne. Kevesebb áfa sem ártana, még nyugaton sem ennyi.

Addig is maximum a hátsó felemből várható radikális robbanás.

2021. nov. 26. 03:12
 3/48 anonim ***** válasza:
35%

A jövedelmek emelése pont, hogy nem használna… melyik országnak van nagyobb reprodukciós rátája, Etiópiának, Pakisztánnak, vagy Németországnak és Svájcnak? Éppen azokban az országokban születik rengeteg gyerek, ahol a lakosság legnagyobb része mélyszegénységben él.

Radikális lépés lehetne a gyermektelenségi adó bevezetése vagy az abortusztilalom például, mint a Ratkó-korszakban.

Esetleg leamortizálhatnák a nyugdíjrendszert, hogy mindenképpen gyerek kelljen ahhoz, hogy eltartsa a szülőt idős korában.

2021. nov. 26. 04:30
 4/48 anonim ***** válasza:
58%
Pont az ilyen hülyék miatt nincs normális fizetés, mint az utolsó.
2021. nov. 26. 04:32
 5/48 anonim ***** válasza:
77%
#4: nekem aztán mi közöm van hozzá, hogy nincs normális fizetés az országban, ezt kifejtenéd? Az átlagjövedelem nagysága és a gyerekvállalási kedv fordított arányossága meg egy sokszor bizonyított szociológiai tény, nem én találtam ki, még csak azt sem mondtam, hogy lökjük mélyszegénységbe az országot, csak példákat említettem. A Ratkó-korszakban meg kitalálták már a gyakorlatban is itthon, hogy lehet növelni a népességet, pont úgy, ahogy leírtam.
2021. nov. 26. 04:59
 6/48 anonim ***** válasza:
83%
Szerinted kérdező tényleg népességrobbanásra lenne szükség? Szerintem mondjuk pont nem. A fejlettebb társadalmakbam van annyi eszük az embereknek hogy fel tudják azt mérni hogy érdemes-e gyereket vállalni adott körülmények között. Egyre többen vannak úgy hogy erre a világra nem akarnak szülni. Mert azt látják hogy nem érdemes, mert látják a jelenlegi folyamatokat amik miatt a saját jövőjüket is kilátástalannak érzik nem hogy a gyerekükét. Az éghajlatváltozásról hallottál már? Rengeteget járom a természetet, számomra sokkoló látni azt ami történik. A város melletti folyócskában szinte már nincs is víz, ilyen 5-10 centi csordogál benne mostanában. A közeli tó kiszáradt, eltűntek a verebek. A fenyőfák mind kipusztultak a környéken,stb.stb.Csak a vak nem látja hogy itt hatalmas gondok vannak mert mindez néhány évtized alatt történt meg hogy a többszázezer éves rendszer felborult. Te azt szeretnéd hogy a gyereked majd éhenpusztuljon az aszályok utáni éhínségben, vagy a törvényszerűen bekövetkező háborúkban haljon meg? El lett már itt baszva minden, semmi nem fogja megmenteni az emberiséget a saját sorsától. És pont az volt a baj eddig is hogy az emberek nem voltak képesek globálisan gondolkozni, nem láttak túl a saját hazájuk határain. Szóval ki nem szarja le hogy mi lesz a magyarsággal, amikor mind kipusztulunk? Úgyhogy nem kell semmilyen radikális program meg népességrobbanás. A bolygó nem képes ennyi éhes szájat, telhetetlen embert eltartani.
2021. nov. 26. 05:23
 7/48 anonim ***** válasza:
91%

Én se gondolom, hogy népességrobbanásra lenne szükség. De amúgy, ha ezt szeretnéd elérni, valószínűleg jó eredménye lenne, ha betiltanád az egyetemet, az abortuszt, a fogamzásgátlást és a felvilágosítást.

Valamelyik iszlám államban volt régebben az a módszer, hogy a gazdagoknak hâreme van, és mikor terhes lesz az egyik csaj, akkor gyorsan kiházasítják valamelyik katonával, így a termékeny nők gyorsan férjhez mennek, míg a terméketlenek soha (mondjuk a gazdagok gyerekét neveli mindenki...).I

2021. nov. 26. 05:57
 8/48 anonim ***** válasza:
90%

Népességrobbanás? 8 milliárdan vagyunk a Földön, mit akarsz még ezen robbantani?

Minél több az ember, annál többen élnek szegénységben (mivel bizonyos erőforrások korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre) és annál gyorsabban tesszük tönkre a bolygót (több ember - nagyobb ökológiai lábnyom, gondolom ez azért könnyen belátható).

Elsősorban a milliárdos nagyvállalatok azok, akik a népességnövekedésből profitálnak, mivel nekik ez olcsó munkaerőt és rengeteg vásárlót jelent.

2021. nov. 26. 06:55
 9/48 anonim ***** válasza:
12%

Ha belegondolunk abba, hogy egy plasztikkártya miatt mennyien beoltották magukat úgy, hogy különben eszük ágában sem lett volna, rengeteg példát fel lehetne sorolni.

Nyilván egy rakat szektorban lehetne kedvezményt adni akinek gyereke van. Most persze valós kedvezményről beszélek, nem az a semmi ami most van. De egy jelenlegi kormány sem fogja meglépni, mert pont le.zarja mindegyik, hogy 50 év múlva mennyit csökken a népesség.

2021. nov. 26. 07:02
 10/48 anonim ***** válasza:
73%

Az európai fizetés, amit annyira vágynak itt sokan, sose ér el Mo.-ra, max kamu statisztika szinten.

Ha el is éri az átlag ember bére az 1000 eurót, szerintetek nem ahhoz igazodik az ár is?

Németországban egy átlag, nem diplomás dolgozó 1300-1600 eurót keres, ami 5-600 ezer forint. Ha albiban élsz viszont, van kocsid, mindennel együtt egy havi 350-400 k elmegy megélhetésre. Ott vagy ahol a part szakad konkrétan. Ugyanitt egy kinn a pusztában lévő ház, 20 percnyire egy bolttól, vagy buszmegtől is MINIMUM 70 MILLIÓ forint. Ha benn vagy a városban, akkor is ha a szélén, meg kisebb város, már 100 MILLIÓNÁL tartunk. És nem kell ehhez Berlinig, vagy Hannoverig menni. ;)

Ezért maradnak sokan panelnál vagy ikerháznál, az olcsóbb, mert vasárnapon sem fúrhatsz a közös nappali falba. :)

Szerintetek, ha a magyar kisember (tanár, pék, buszvezető, ápoló stb) megkapná a havi 300-500 ezer forintját, nem lenne minden más is az egekben??

Itt van példának a CSOK. 3 gyerek után kapsz 10 misit. Mit csinál a Bivalybasznádi 50 m2-es parasztház tulaja? Rábasz 10 millió pluszt az amúgy 5 milliót érő házra. Konkrétan xart kapsz, semmi mást.

2021. nov. 26. 07:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!