Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A pedagógusok miért menekülnek...

A pedagógusok miért menekülnek el olyan sokan a pályáról?

Figyelt kérdés
2021. szept. 25. 14:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
84%
14,. A roma gyerekekkel való foglalkozás sokkal több munkát jelent. És igen, a többszörösen bukott, túlkoros cigánygyerek meg a szülei ténylegesen is veszélyt jelenthetnek. Szóval mesélj még a 200 ezre álomfizetésről. Okoskodjál a konyhában, szerintem ott a helyed, ez a téma meghaladja a képességeidet, mondom tanárként.
2021. szept. 25. 22:39
 22/31 anonim ***** válasza:
0%

Nehogy már egy tanárnak nehézséget jelentsen 20 roma gyereket tanítani! Hidd el ők is vannak olyan értelmesek, mint a magyar gyerekek. Tanárként meg amúgy is teszed a dolgod, nem nagy durranás ha már osztályfőnök is vagy. De lehet pont azért annyi a fizetésed amennyi mert pont annyit érdemelsz!

Ha többet jelent velük a munka ha nem, a fiatal tanár ismerősöm simán megél 200 ezer forintos fizuból. Majd egyszer megkérdezem neked, hogy hogyan teszi mindezt. Ja, és sugallta hogy nem kell elhinni minden siránkozást mert nem annyi az annyi.

2021. szept. 25. 22:47
 23/31 anonim ***** válasza:
0%
Lemaradt,hogy a #14-es voltam.
2021. szept. 25. 22:47
 24/31 anonim ***** válasza:
26%

"A pótlék plusz munkát jelent, tehát többet dolgozik, nem ingyen adják a pénzt."

Pl.A gyári munkásnak sem ingyen adják a plusz pénzt mert a pótlékért éjszakázik amíg te otthon alszol. Áll a szalag vagy a gép mellett és hajnalban már indul a délelőtti műszakba, ráadásul a hétvégéje sem szabad mert ott nincs hétvége. Ehhez képest annyit keres mint te.

Hogy mi benne és benned a közös?

Az, hogy ha nem tetszik a rendszer akkor el lehet onnan menni. Tessék menni az irigyelt Mekibe és majd meglátod, hogy ott mennyit dolgoznak azért a pénzért. Pont ezért vagytok ennyire lenézve mert más dolgozót nem becsültök. Ti sem vagytok pedig királyok. Láthatod!

2021. szept. 25. 22:56
 25/31 anonim ***** válasza:
87%
22. Teljes tájékozatlanság, sötétség, ostobaság. Ezekkel tudlak jellemezni. Ne írogass ide, mert elszédülök a hülyeségedtől.
2021. szept. 25. 22:57
 26/31 anonim ***** válasza:
91%
Én tanító szakos hallgató vagyok, mellette egy teljesen másik szakot viszek párhuzamosan, de simán teljesíthető. Úgyhogy tényleg nem vészes. A fizetés már annál inkább.
2021. szept. 25. 23:02
 27/31 anonim ***** válasza:
0%
#25, A 24-est is neked szántam pedig. 🤣
2021. szept. 25. 23:03
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

"A pedagógusok miért menekülnek el olyan sokan a pályáról?"

Azért mert nem oda valók!

2021. szept. 25. 23:05
 29/31 anonim ***** válasza:
49%

Nekem van tanári végzettségem, de mérnöki diplomát is csináltam mellette/utána. A vitának ahhoz a részéhez így hozzászólnék, hogy a tanári diploma megszerzése tényleg nem egy nagy "was ist das", főleg, ha összevetjük más szakokkal. Átlagos képességű embernek azért nem szabad, hogy gondot jelentsen legalább egy tanítói szak megszerzése, de a szaktanári szakok sem nagy valamik.

Az egyetemi szaktársak között, és később a munkatársak között is láttam pár entitást, akik a mérnöki szakon meghaltak volna, azt biztos nem lennének képesek megcsinálni... Ennek fényében sokszor irritál is a tanárok, no meg a tanító nénik nagy arca a diplomájukra. Emlékszem, kezdő tanárként úgy kezeltek engem, mint egy zöldfülűt, leugattak, okoskodtak, megmondták, mi van. Év elején előre lefoglalták a legjobb osztályokat, megmondták nekem, hol lehetek folyosói ügyeletes (persze a legszarabb helyen), és természetesen a leggázabb folyosói ügyeleti rendet kaptam meg tőlük, mert nekik kijárt mindenből a legjobb és a legkényelmesebb a tekintélyük és a koruk okán... Mint a meglett tehenek, a méltóságteljes, hatalmas testalkatukkal uralták a mature tanárnők a tanárikat és a folyosókat, és ha beszélgettek, akkor nekem nem engedték, hogy megszólaljak, bennük volt a tekintélyelvű lenézés még valahonnan a Kádár-rendszerből. Mai szemmel nagyon szánalmas az emlékük annak fényében, hogy ma már a mérnöki szakmámmal dolgozok, és a többszörösét keresem a nyomi fizetésüknek... :D

Viszont ettől függetlenül mindenki azért a pedagógiát sem tudná megcsinálni, és a 145 ezres kezdő fizetés tényleg szánalmas egy diplomás embernek, legyen bármilyen diplomája is.

2021. okt. 1. 13:07
 30/31 anonim ***** válasza:
Mert orbànék miatt ala sony a fizetés.
2022. júl. 4. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!