A pedagógusok miért menekülnek el olyan sokan a pályáról?
13as,
"Kezdő tanár fizetése nettó 145 ezer. Ehhez tanul a tanár 5+1 évet és nyelvvizsgája van. Elmegy egy sima ügyfélszolgálatosnak, vagy egy multihoz sima angol nyelvtudással akkor simán meg van a kezdő 250-300 ezer nettóban. Te melyiket választanád kezdő fizetésnek?"
Pont így vagyok. Multinál dolgozom, most fogok előrelépni de hamarosan végzek a tanítói szakkal. Nem tudom mit csináljak, de a fizetés miatt egyértelmű, hogy maradok a multinál.
14-es
Nyilván nem kezdő pedagógusok.
Havi 200 000-ból meg akkor lehet "vígan" megélni, ha nincsenek sem igényei sem hitele.
Ja és ezt úgy írom, ha nettóról beszélünk!
De a pénz mellett a folyamatos megalázás és az értelmetlen szabályok azok, ami miatt még a régebb óta a pályán dolgozó is vált.
Az ostoba, kötelezően alkalmazandó "tankönyvek", a centralizált irányítás és szakfelügyelet, a sokszorosára nőtt, értelmetlen adminisztráció, a folyamatos hazudozás az életpálya-modellről, a szakmai szempontok politikai felülírása - ezek is nyomnak annyit a latba egy pályaelhagyásnál mint a röhejes bérek. Kb. egy Mekis diákmunkás megkeres annyit mint egy kezdő pedagógus.
14-es vagyok.
19-es, mesélj még! Erről már hallottál?
"Veszélyességi pótlék: a roma gyerekeket oktató pedagógusoknak"
Osztályfőnöki pótlék stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!