Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A pedagógusok miért menekülnek...

A pedagógusok miért menekülnek el olyan sokan a pályáról?

Figyelt kérdés
2021. szept. 25. 14:59
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem azert hagyjak sokan ott a palyat mert mondjuk a tanar rendesen felkeszul az orara tök jo eloadast ad le mondjuk toribol elmondja ezt a haborut meg azt az esemenyt még képet is hoz otthonrol mondjuk Hortyrol hogy lassák hogy nezett ki aztán ránéz az osztályra és ott firkálnak beszélgetnek rágoznak öngyujtoval jatszanak suli után meg az a menő aki elsziv egy cigit:D no komment..
2021. szept. 25. 16:12
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Röviden és tömören: normális fizetés hiánya, megbecsültség hiánya, sőt sok esetben ők az első számú közellenség.
2021. szept. 25. 16:19
 13/31 anonim ***** válasza:
86%
Kezdő tanár fizetése nettó 145 ezer. Ehhez tanul a tanár 5+1 évet és nyelvvizsgája van. Elmegy egy sima ügyfélszolgálatosnak, vagy egy multihoz sima angol nyelvtudással akkor simán meg van a kezdő 250-300 ezer nettóban. Te melyiket választanád kezdő fizetésnek?
2021. szept. 25. 17:27
 14/31 anonim ***** válasza:
18%
Nekem tanító ismerősöm van aki vígan megél a fizetéséből. Kb.200 ezret keres, mint tanító, ja és a férje is tanít. Ők egyáltalán nem panaszkodnak.
2021. szept. 25. 20:08
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

13as,

"Kezdő tanár fizetése nettó 145 ezer. Ehhez tanul a tanár 5+1 évet és nyelvvizsgája van. Elmegy egy sima ügyfélszolgálatosnak, vagy egy multihoz sima angol nyelvtudással akkor simán meg van a kezdő 250-300 ezer nettóban. Te melyiket választanád kezdő fizetésnek?"

Pont így vagyok. Multinál dolgozom, most fogok előrelépni de hamarosan végzek a tanítói szakkal. Nem tudom mit csináljak, de a fizetés miatt egyértelmű, hogy maradok a multinál.

2021. szept. 25. 20:11
 16/31 anonim ***** válasza:
87%
14.! Gondolom, hogy már vagy 20 éve a pályán vannak. Ellenkező esetben a bértábla alapján ez egy bruttó bér.
2021. szept. 25. 20:13
 17/31 anonim ***** válasza:
82%

14-es

Nyilván nem kezdő pedagógusok.

Havi 200 000-ból meg akkor lehet "vígan" megélni, ha nincsenek sem igényei sem hitele.

Ja és ezt úgy írom, ha nettóról beszélünk!

De a pénz mellett a folyamatos megalázás és az értelmetlen szabályok azok, ami miatt még a régebb óta a pályán dolgozó is vált.

Az ostoba, kötelezően alkalmazandó "tankönyvek", a centralizált irányítás és szakfelügyelet, a sokszorosára nőtt, értelmetlen adminisztráció, a folyamatos hazudozás az életpálya-modellről, a szakmai szempontok politikai felülírása - ezek is nyomnak annyit a latba egy pályaelhagyásnál mint a röhejes bérek. Kb. egy Mekis diákmunkás megkeres annyit mint egy kezdő pedagógus.

2021. szept. 25. 20:24
 18/31 anonim ***** válasza:
10%
14-es vagyok. Nincs 20 éve a pályán, azt mondta hogy kül.pótlékokkal jön neki ez így össze. Ha én most hazudik, akkor ő hazudik.
2021. szept. 25. 21:16
 19/31 anonim ***** válasza:
81%
14. A pótlék plusz munkát jelent, tehát többet dolgozik, nem ingyen adják a pénzt.
2021. szept. 25. 21:26
 20/31 anonim ***** válasza:
35%

14-es vagyok.

19-es, mesélj még! Erről már hallottál?

"Veszélyességi pótlék: a roma gyerekeket oktató pedagógusoknak"

Osztályfőnöki pótlék stb.

2021. szept. 25. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!