Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézik le sokan a pedagóg...

Miért nézik le sokan a pedagógusokat?

Figyelt kérdés
Én pici koromtól kezdve felnéztem a tanáraimra, és nagyon tiszteltem őket, amiért megtanítanak mindenre, amit tudnom kell, és hogy az ő segítségükkel lehet majd belőlem valaki. De mostanában úgy vettem észre, hogy sokan lenézik őket, mintha semmit sem csinálnának, vagy mintha bárkiből lehetne pedagógus. Pedig ők nevelik fel a jövő nemzedékét és a mai világban egyre nehezebb dolguk van a szülők érdektelensége miatt. És egyre inkább át kell venniük azokat a kötelességeket is, amik a szülő dolgai lennének otthon, hiszen a szülők alig törődnek valamit a gyermekeik nevelésével. Én tudom,hogy vannak köztük is rossz emberek és olyanok, akik nem végzik rendesen a munkájukat, de ilyen emberek minden munkakörben vannak, még az orvosok között is.
2010. jan. 19. 11:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
48%
szerintem meg nem nézik le a tanárokat. Miért általánosítasz?
2010. jan. 19. 12:08
 2/20 anonim ***** válasza:
75%
Mert sokan azt hiszik, hogy a tanári munkához nem kell sok ész. A kormány is csak szivatja őket (is). Én tanári szakon fogok végezni lassan, tényleg nem egy könnyű szakma, megértem azt ha ők is fizetésemelésért sírnak. Nagyon jól látod a helyzetet, sok szülő a nevelést is az iskolára bízza, pedig az iskola feladata nem ez (ha ez is lenne akkor is lehetetlen dolog). A másik meg az emebreknek a tanuláshoz való hozzáállása. Sokan nem értik minek tanulni, ha faterjuk lopással mindent megszerez.
2010. jan. 19. 12:10
 3/20 anonim ***** válasza:
76%
Mert a pedagógusnak nincsen semmilyen joga, ki kell szolgálnia a szülőket és a gyerekeket, mindezért semmi viszonzást nem kell adni neki és bármit meg lehet vele csinálni, hiszen a gyereket nem bánthatja, de könnyedén zsarolható.
2010. jan. 19. 12:10
 4/20 anonim ***** válasza:
49%

mert elég sok a negatív példa..

Ma már sok peadagógus szó szerint rühelli a gyerekeket,nem szabadna katedrára engedni sokukat....Meg aztán a pedagógusképzés színvonala a béka feneke alatt van...Előítélet,de van alapja:ma már nem nagy kunszt elvégezni egy tanárképzőt..

most ne boncolgassuk,h.mi ennak az oka..(alacsony fizetés stb..)

2010. jan. 19. 12:11
 5/20 anonim ***** válasza:
75%

*ennek

*pedagógus

2010. jan. 19. 12:12
 6/20 anonim ***** válasza:
60%

nekem sok igazán jó tanárral sikerült találkoznom iskolai tanulmányaim során. viszont nyitott szemmel jártam és az a kép alakult ki bennem, hogy (és ez főleg az általános iskolákra igaz) kétféle emberből lesz tanár. az egyik aki szívből csinálja a dolgot, aki tanítani akar. a másik, akit csak ide vettek fel (mármint a felsőoktatásban). nekem az a tapasztalatom, hogy az utóbbiból több van...

én egyetemista koromban ugyan mérnöki tanulmányokat folytattam, de egy kollégiumban laktam olyanokkal, akikből majd tanárok lesznek (főleg magyar és történelem). jó sokkal találkoztam, de a két kezemnél többre nem lenne szükségem ahhoz, hogy megszámoljam hányan is vannak, akikre rá merném bízni a gyerekemet.

én egyébként nem nézem le őket. én féltem a gyerekemet. több időt fog tölteni az iskolában, mint velem. és annak az időnek egy jelentős része házi feladatokkal fog elmenni. a maradékban kell majd helyrekalapálnom azon pedagógusok hülyeségét, akik már 19 évesen is kégett idióták voltak...

2010. jan. 19. 12:17
 7/20 anonim ***** válasza:
66%

Mert egyik-másik magát pedagógusnak nevező delikvens elbújhatna a régi igazi NAGYBETŰS PEDAGÓGUSok mögött.Egyfolytában panaszkodnak a helyzetük miatt,semmi odaadás,taposómalomnak érzik az egész munkásságukat,csak kényszerből csinálják,+ragaszkodnak a rég elavult elveikhez,nem rugalmasak.Én tisztában vagyok a mai közép-felsőoktatás helyzetével,de ennek így akkor sincs értelme.Ezzel rengeteg fiatal életét tudják alapvetően megváltoztatni,nem pozitív értelemben.

A kiábrándultságukat a szakmából a gyerekeken verik le.(főleg az idősebbek).TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!

2010. jan. 19. 12:19
 8/20 anonim ***** válasza:
84%
Van aki tényleg alkalmatlan tanárnak és mégis az lesz, de azért nem ez jellemző. Túl nagy a gyerekek joga. Ha pl mobilozik a diák órán nem tudsz tenni semmit. A szép szó pedig nem elég éppen a katasztrófális családi "nevelés" miatt. Ha pedig a gyerekek érzik, hogy bármit megtehetnek, akkor a tanárnak nincs tisztelete.
2010. jan. 19. 12:31
 9/20 anonim ***** válasza:
69%
"mintha semmit sem csinálnának" a fele tényleg semmit nem csinál csak szopatja a gyerekeket vagy simán felolvassa a könyvet... ez aztán a minőségi tanítás!
2010. jan. 19. 12:33
 10/20 anonim ***** válasza:
80%

nagyon-nagyon sok olyan példát láttam ahol a tanár próbálta végezni a munkáját, de a gyerek nem hagyta. ez főleg általános és szakközépben jellemző.

nézzetek már körbe a mai 16évesek között. A nagy része el van tévedve nagyon. Most azt hiszik, hogy menők, de majd amikor apuci anyuci nem pénzeli őket, akkor észbekapnak. Akkor már késő lesz. betonozómunkás mindig fog kelleni, meg árokásó, árufeltöltő, stb.

2010. jan. 19. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!