Baj,ha valaki gyengén kezd az egyetemen?
Igazából lelkileg sem vagyok úgy néz ki még mindig stabil,majd valahogy ezt a dolgot elrendezem magamban talán,de nagy hatással van rám ez,mert most még motivációm sincs(ez meg a szorgalomhoz kéne),mert az egyetem szó is felidegesít már (bárhova megyek témaként bejön),a szak sem életcélom,csak egy két dolog érdekel belőle,és akkor az albérlet is 1 tanévre szól,de mintha süketek lettek volna a szülők,amikor mondtam (többször is már előtte) h nem is biztos,hogy kihúzok 1 tanévet. A szakon kéne biosztudás is,nekem az mondhatni 0,úgyhogy főleg emiatt is nehéz lesz és reális az,hogy nem lesznek 4-5 eredményeim.
Emiatt lehet lenéznek majd,hogy én nem vagyok elhivatott és nehezebben is mennek majd a dolgok,mert nem voltam gimis se? (Valamelyest érdekelne,alapvetően nem ezen fogok rágódni) Na meg a tanárok szintén olyanok általában,vagy ők le sem ... hogy ki hogy teljesít?

A tanárok - egyetemen oktatók- többezer személynek tartanak órát félévente. Nem fognak megjegyezni téged, hacsak nem valami 10 fős szakra mész egy 200 fős egyetemre.
A többi hallgatót sem fogja érdekelni az átlagod, a jegyek többnyire nem is nyilvánosak (Neptun kóddal küldik ki esetleg, ha valami csoportos zh- de a vizsgajegyeket csak te látod). Amíg nem sírsz jegyzetért állandóan és alapvetően normális vagy, nem lesz veled baja senkinek.

Nekem is döcögősen ment az eleje, csak én matekból voltam lemaradva, első félévben 4 tárgyam nem sikerült a 8-ból :D a maradék is csak kettesre, végül sikerült csúszás nélkül végeznem.
De amúgy senkit nem érdekelt a másik, úgy értem ha valaki bukott / csúszott az se érdekelt senkit, már ha egyáltalán tudott ezekről bárki is, szerencsére ez már nem a középiskola, ahol be kell diktálni a dolgozat után a naplóba az eredményt.

Senkit nem érdekel hogy teljesítesz, csak legyen meg az adott tárgy. A tudást persze később mindíg számon kérik más tárgyaknál, hiszen ahhoz kell már némi alap. De ha kettessel is de végig vergődöd az is szuper. Senkit nem hülyéznek itt már le, mert nem lett meg egy tárgy vagy rosszabb volt a jegy. Nekem volt már amiatt kettesem mert a kb 1000-1500oldalnyi tömény anyagból, volt 1-2 oldal amit nem tudtam kitűnően és csak arról az 1-2 oldalról jött a kérdés. Most akkor le lehet engem hülyézni?? Pedig amit a többiek nem tudtak azt meg én igen. Annyi történt, hogy nem volt szerencsém a kérdésekkel, de ha az egész anyagot vettük volna át, akkor meg simán meg van az ötös is.
90% szerencs és 10% tudás kell egyetemen az egyik tanárom szerint. Jól látható ez az én példámon is. De volt olyan is, mikor 1 témakör ment csak a 15ből kitűnően és azt az egyet kaptam. A tudás önmagában nem is elég, kell szerencse is, de nem szabad csak arra hagyatkozni.
Ha alapból null életkedvel állsz neki és lemondasz az egészről azzal rengeteget ártasz a dolognak. Hozd ki a maximumot, de ha valami nem megy akkor sincs minden veszve. Csak tényleg ne állj full negatívan a dolgokhoz.
Köszönöm!!😊
Nem tervezek sírni jegyzetért, ez egy szempontból hátrány is,mivel nehezen kérek,inkább figyelek,csinálom,vagy megpróbálok utána járni és végső esetben kérek,de akkor ez így oké,mert normális is vagyok,tehát ez az egész küzdelem nem igazán látszódik meg pláne egy idegen helyen idegen emberek között,inkább mosolygok olyankor és segítek ugyanúgy!😊

#1 Kis létszámú szakok nem csak 200 fős egyetemen léteznek.. Én most kezdek Angliában MSc-t egy 25 ezer fős egyetemen, ahova csak 20 embert vesznek fel, és a legtöbb szakra is ennyi a max hely. (Mondjuk nem is áll meg a tudomány egy mérnök/gazd/proginfóval, van vagy 10 MSc a területen.)
Első évemben egyébként én sem teljesítettem a legjobban (bár sosem buktam), viszont ez senkit sem érdekel.. Van bőven idő javítani, viszont csúszni nem érdemes. Végül a legjobb diplomaminősítéssel végeztem. Lehet következő félévre belerázódsz. Viszont nagyon demotiváló az online oktatás, amiatt is lehet, bár ez nyilván nem segít a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!