Egyetemen már rögtön az első héten rengeteget kellesz tanulni vagy ezt hogy képzeljem el?
Szeptembertől ha minden jól megy egyetemre megyek. Pótfelvételivel jelentkeztem.
Mire számítsak? Milyen ott az élet? Már az első hét kemény seggelésről fog szólni? Vagy miképp kell ezt elképzelni?
Nagyon kíváncsi vagyok.
Ez igazából szakfüggő is.
Nekem sosem vált be a folyamatos tanulás, persze voltak órák ahova pl kellett hetente prezentációt csinálni, de én tipikusan az a "még van időm" ember vagyok, egyszerűen szükségem van arra, hogy közelegjen a ZH/vizsga, hogy elkezdjek stresszelni, és komolyan vegyem a készülést, szóval én mindent a legvégére hagytam, ilyenkor ment a napi 7-8 óra tanulás :D
Attól függ milyen szakra mész, milyen alapokkal érkezel, stb. Pl én első félévben elvoltam a gimis tudásommal. Persze tanultam új dolgokat, de messze volt a tanulási ingerküszöbömtől az elvárt szint. A gimis tanárom vaskalaposabb volt és nagyon jó alapjaim voltak.
Seggelni még azóta se kellett soha, de ez a szak sajátossága. (Reál szak, matekot nem seggelünk)
Kórházi ápoló szakról van szó.
De akkor a lényeg, hogy kiégni nem szabad. Mert akkor vége.
Én igaz OKJ-n végeztem ápoló szakot, de ott sem volt könnyű. Például egy anatómiát szerintem folyamatosan kell tanulni, vagy éppen egy latint, mert a vizsga előtt az a mennyiség k*rva gáz lenne.
Szerintem lesznek lazább tárgyak, amiket meg lehet oldani kis odafigyeléssel is, de nyilván lesznek húzósabbak is, ahova szerintem nem lesz elég a vizsga előtti pár nap.
Sok sikert, én is most kezdem az egyetemet, csak én dietetikus szakon, kiváncsi vagyok én is, milyen lesz ez az egész.
Kellesz...
Nem ismerjük a külföldi szokásokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!