A doktori címek hogy vannak?
Addig tudom, hogy van a "Phd.", a "Dr." és a "dr." és a "Prof.", de ezek között mi a különbség? Jól tudom, hogy a "Phd." a legnagyobb fokozat?
És mitől függ, hogy a doktori előtagot hova írják?
Pl. "Dr. Lakatos József" vagy "Lakatos Dr. József", ez mindkettő helyes? De láttam már olyat is, hogy "Dr. Lakatos Dr. Urbán József". Ennek így mi a jelentése, miért van kétszer a doktori fokozat benne megemlítve?
Lehet halmozni is a fokozatokat? Pl. Phd. Dr. Lakatos József (olyan ugye van, hogy Prof. Dr. Lakatos József)?
16: rajtad kívül senki nem fogja azt hinni.... LEgalábbis olyan helyen, ahol ez számít!
Azt meg már ne cincáljuk, hogy mennyire qrvamindegy, hogy Orsós MArikanéni, vagy Pistabácsi, vagy Juliska a szolmszédból mit gondol... :-DDD
Nekem volt általánosban egy nagyon buta tanárnőm, nevezzük Tóth Józsefnének.
A férje 60 évesen megszerezte az egyetemi doktor (Dr. Univ, ma már nem számít tudományos fokozatnak) címet, erre a nő rögtön "Dr. Tóth Józsefné" lett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!