A gyógytornászok kapnak Doktori izét?
Igaza van az elsőnek, de azért említsük meg, hogy doktori végzettség nincs.
Egyetemi végzettség van, és az sem jár együtt a doktori címmel.
Ahhoz még kell néhány év gyakorlat, orvosok esetében szakvizsga, és egy doktori disszertáció, amit ugye meg is kell védeni.
Ha valaki elvégzi az orvosi egyetemet, az már orvos, neve előtt ott a Dr.(ez általános orvosi végzettséget jelent).
Ezután lehet szakosodni, ami több év gyakorlattal jár. Így lesz valakiből szakorvos. Vannak olyan szakok, amiket másodszakvizsgával lehet megszerezni.
A gyógytornász csak egy fősulit végez, nem orvosi egyetemet.
Amúgy nem csak az orvosok kapnak Dr.-i címet, hanem a jogot végzettek is.
"Amúgy nem csak az orvosok kapnak Dr.-i címet, hanem a jogot végzettek is."
És még sokan mások. Akik doktorálnak egy bizonyos szakterület ismereteiből diplomaszerzés után.
XY a műszaki tudományok doktora.
Halihó!
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni (így két évvel később xD), hogy gyógytornásznak egyetemen és fősulin egyaránt lehet tanulni. A felvételi tájékoztatóban, mindkét esetben, "ORVOS" van megjelölve a képzési területnél. Ez néha megzavarja az emberkéket, akik olvassák, de valójában egyik sem ad doktori titulust.
Nem tudom, mennyit segítettem, ha ugyan segítettem valamit. Csak okoskodom itt. :D
Sok sikert, bárhová is kerülsz/kerültél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!