Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért hívják a bölcsészeket...

Miért hívják a bölcsészeket "büfé szakosoknak"? A tradicionálisan alacsony felvi pontszámok miatt?

Figyelt kérdés
Miért hívják a bölcsészeket és tanárképzőket büfé szakosoknak? A tradicionálisan alacsony felvi pontszámok miatt?

#bölcsész #alacsony felvi pontszámok
2021. jún. 27. 15:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%

Már jeleztem a modiknak néhány kérdésénél, h nem ide valók. Már a kérdésben valótlanságokat állított be tényként. Hát még amit a válaszokhoz fűzött! Gondolom, a modik mással vannak elfoglalva most. Adjunk nekik egy kis időt.

Azért kérdez a Tud. kat.-ban, mert szeretne komoly embernek látszani. Hát, nem az.

2021. jún. 27. 16:02
 12/24 anonim ***** válasza:
96%
Bölcsész vagyok. Szakmámban helyezkedtem el, tanítok is. A fizetésem messze lekörözi a mérnökök fizetését. Mindig is jót szórakoztam a bölcsészeken károgókon, amikor néhány nap alatt megkeresem ahavi fizetésüket.
2021. jún. 27. 17:09
 13/24 A kérdező kommentje:

"Már a kérdésben valótlanságokat állított be tényként."

MEgint ez az isten komplexus. Valamit kimondasz , kinyilatkoztatsz és az akkor úgy is van. Bizonyítani nem kell.

2021. jún. 27. 17:13
 14/24 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező:

ELTE anglisztika 391 pont

BME mérnökinfó 374 pont

Legalább ne hazudnál olyan dolgokat, amiket 2 perc keresés után meg lehet találni

2021. jún. 27. 17:18
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Az anglisztika amúgy az egyik legdurvább.Ha valaki azt mondja, hogy anglisztikás volt, mindig leborulok előtte.
2021. jún. 27. 17:29
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, és ahelyett hogy személyeskednél (ismét) mi lenne ha elismernéd hogy nem mondtál igazat (ismét)?
2021. jún. 27. 17:31
 17/24 A kérdező kommentje:

12-esnek politikai okokból nem tetszenek a hozzászólások.

" Hát, nem az."

Te csak un. első generációs értelmiségi vagy, szüleid egyszerű emberek (proletárok), ezért automatikusan azt láttad kiskorod óta náluk, hogy minden mainstream, legyen az hírek, ízlésvilág vagy világnézet (filmeken sorozatokon keresztül agymosva) .

2021. jún. 27. 17:43
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
#19Ez egy nagyon téves és gonosz eszme, az alapján csoportba osztani embereket, hogy vannak proletárok és értelmiségiek. Ez butaság.
2021. jún. 27. 17:49
 19/24 A kérdező kommentje:
Sosem mondtam hogy csak két csoport létezne, hiszen természetesen létezik több csoport is. De ez a két markánsabban elkülönölő kategória, dramaturgiailag tökéletesen alkalmas arra, hogy a kontrasztot megmutathassam.
2021. jún. 27. 17:54
 20/24 anonim ***** válasza:
#21Mik vannak még?
2021. jún. 27. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!