Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Van összefüggés az alacsony...

Van összefüggés az alacsony IQ és/vagy EQ és a jobboldali beállítódottság között?

Figyelt kérdés

Ha megfigyelitek a tipikusan magát jobboldalinak valló emberek sokkal intoleránsabbak másokkal szemben, mint a magukat nem jobboldalhoz sorolók.

Ez csak az én környezetemben van így (Magyarország), vagy globális szinten is hasonló? Kutatták már ezt a jelenséget?

2020. júl. 27. 14:27
1 2
 1/11 GLadislaus ***** válasza:
66%

Úgy tudom, a nürnbergi per 22 vádlottja közül mindegyiknek 100 fölött volt, nem egynek kiemelkedően.

Azt hiszem, ebben olvastam:

[link]

2020. júl. 27. 14:40
 2/11 anonim ***** válasza:
25%
Rengeteg művelt, diplomás, olvasott jobboldali ember van. Akinek van esze, az látja libsiskedés veszélyét.
2020. júl. 27. 14:48
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem figyeltem meg, pedig nem vagyok jobboldali. Inkább azt figyeltem meg, hogy minél hajlamosabb valaki a politikai polarizációra, oldaltól függetlenül úgy csökken az IQ és az EQ is. Baloldali intoleranciáért sem kell messzire menni, jobboldal pedig sose próbált az lenni.
2020. júl. 27. 15:22
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

az IQ-van nincs.

az EQ-van valószínűleg van, de az EQ nem prediktív, úgyhogy nincs jelentősége.

2020. júl. 27. 15:35
 5/11 anonim ***** válasza:
40%

[link]

szerintem mindent elmond.

2020. júl. 27. 16:23
 6/11 anonim ***** válasza:
58%
Ugyanannyi hülye jobbos van, mint balos.
2020. júl. 27. 16:40
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

"Kár", hogy a mentális zavar sosem jelentett egyet az alacsony IQ-val.

Amúgy:

[link]

[link]

2020. júl. 27. 19:40
 8/11 anonim ***** válasza:
88%

Az IQ és a politikai beállítódottság között rendkívül csekély a kapcsolat. Az is elsősorban szubjektív. Ez az emberi szellemiség két különböző területe. Bármely politikai oldal (szélsőbaltól szélsőjobbig) képviselői között van magas IQ-val és nagyon alacsony IQ-val rendelkező.

Amit te megfigyelni próbáltál, az a mai magyar kormánypolitika erős ellenségképző tevékenysége. Ez gyakran alpári, de vegyük hozzá, hogy másfelől ilyen eredményes műveléséhez magasfokú szellemi képességek szükségesek (legalább a kitalálóinál).

2020. júl. 28. 18:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Van kapcsolat az alacsony IQ szint és a jobboldali beállítottság mögött, de nem úgy, ahogyan gondolod. A jobboldaliak radikális eszméket vallanak, az alacsony IQ-val rendelkezők pedig hajlamosabbak felkarolni ezeket a radikális eszméket, de csak ezeket. A jobboldalnak ugye vannak más eszmei értékei is, amiket viszont ignorálnak vagy csak többé-kevésbé értenek egyet vele, tehát nem mondható az, hogy teljesen egyetértenek a politikájukkal.
2020. júl. 28. 23:29
 10/11 anonim ***** válasza:
23%

Én két kutatást láttam azzal kapcsolatban, hogy a konzervativizmusnak, liberalizmusnak milyen kapcsolata van, viszont egyértelmű kapcsolatot nem tudott kimutatni.

Az azonban kijött, hogy általában a liberálisabbaknak magasabb az IQ-ja.

[link]

2020. júl. 29. 03:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!