Rengeteg művelt, diplomás, olvasott jobboldali ember van. Akinek van esze, az látja libsiskedés veszélyét.
2020. júl. 27. 14:48
3/11 anonim válasza:
Nem figyeltem meg, pedig nem vagyok jobboldali. Inkább azt figyeltem meg, hogy minél hajlamosabb valaki a politikai polarizációra, oldaltól függetlenül úgy csökken az IQ és az EQ is. Baloldali intoleranciáért sem kell messzire menni, jobboldal pedig sose próbált az lenni.
2020. júl. 27. 15:22
4/11 anonim válasza:
az IQ-van nincs.
az EQ-van valószínűleg van, de az EQ nem prediktív, úgyhogy nincs jelentősége.
Az IQ és a politikai beállítódottság között rendkívül csekély a kapcsolat. Az is elsősorban szubjektív. Ez az emberi szellemiség két különböző területe. Bármely politikai oldal (szélsőbaltól szélsőjobbig) képviselői között van magas IQ-val és nagyon alacsony IQ-val rendelkező.
Amit te megfigyelni próbáltál, az a mai magyar kormánypolitika erős ellenségképző tevékenysége. Ez gyakran alpári, de vegyük hozzá, hogy másfelől ilyen eredményes műveléséhez magasfokú szellemi képességek szükségesek (legalább a kitalálóinál).
2020. júl. 28. 18:57
9/11 anonim válasza:
Van kapcsolat az alacsony IQ szint és a jobboldali beállítottság mögött, de nem úgy, ahogyan gondolod. A jobboldaliak radikális eszméket vallanak, az alacsony IQ-val rendelkezők pedig hajlamosabbak felkarolni ezeket a radikális eszméket, de csak ezeket. A jobboldalnak ugye vannak más eszmei értékei is, amiket viszont ignorálnak vagy csak többé-kevésbé értenek egyet vele, tehát nem mondható az, hogy teljesen egyetértenek a politikájukkal.
2020. júl. 28. 23:29
10/11 anonim válasza:
Én két kutatást láttam azzal kapcsolatban, hogy a konzervativizmusnak, liberalizmusnak milyen kapcsolata van, viszont egyértelmű kapcsolatot nem tudott kimutatni.
Az azonban kijött, hogy általában a liberálisabbaknak magasabb az IQ-ja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!