Nem jártam még egyetemre, lehet nem is fogok inkább, de sokszor hallom, itt az oldalon is olvasom, hogy 1 hét alatt akár be kell vágni 600-700 oldalakat, s 60% felett van meg a 2-es. Igaz, van egy 56%-os földrajz emelt érettségim, most részlet kérdés, hogy sokat nem készültem rá anno, de azt a 2-3 hetet, amit azzal a stresszel, kapkodással, majdnem Xanax-szal is töltöttem, biztosan nem bírnám, s nagyjából 250 oldalt kellett bevágnom, az is inkább jegyzet volt. Bár, szerintem össze se hasonlítható az emelt egy egyetemi vizsgával. Tényleg csak kíváncsiság.
Attól függ hova mész. 1000 féle szak van hol tényleg kb 600-700 oldalakat kell bevágnod 1 hét alatt, valamelyik meg kevés tanulással is elvégezhető
2021. ápr. 10. 23:41
2/24 A kérdező kommentje:
"Kevés tanulással", gondolom az annyit is ér. Hát, ha már földrajz, akkor ilyen irányban gondolkozom, de csak gondolkozom, egyelőre.
2021. ápr. 10. 23:51
3/24 anonim válasza:
Ez függ az egyetemtől, függ az előzetes iemretektől, függ a tanulási edzettségtől és függ az egyén teherbírásától, de még az anyagi helyzetétől, családi érzelmi hátterétől, életvitelétől is.
Én olyan suliba jártam általánostól, ahol 60%-tól volt meg a kettes, ez nekem nem egyetemi újdonság.
Viszont írtam főiskolán olyan dogát, aminek utólag mondták meg az értékelési rendszerét, és 96%-ra kaptam egyest.
2021. ápr. 11. 00:17
4/24 anonim válasza:
Egyetemen, ami nehéz, hogy nincs mindennapos számonkérés, hanem neked kell beosztani az idődet és megtanulni azt, hogy miként tudod magát az anyagot megtanulni. Sokan azt hiszik, hogy csak a vizsgaidőszakban kell tanulni. A vizsgaidőszakban vizsgázni kell, a szorgalmi időszakban meg tanulni és kutatni.
Akinek nincs szorgalma, aki nem tud tervezni, akinek nincs önfegyelme, az buktacukrozó szakon is meg tud bukni.
2021. ápr. 11. 00:20
5/24 anonim válasza:
Olyan irányba mennél tovább, amiből érettségin is csak 56%-ot értél el? Miért? A többi még ennyire sem megy?
2021. ápr. 11. 00:23
6/24 anonim válasza:
Sehol nem kell ennyi oldalt bevágni 1 hét alatt, ez csak elrettentés miatt mondják... Én gyógyszerészként végzek jövőre, nagyon nehéz szak, de azért be lehet osztani a dolgokat nagyjából, persze a vizsgaidőszak is pokolian nehéz, de akkor is meg lehet csinálni(persze nem állsz fel a helyedről 😀).
2021. ápr. 11. 00:31
7/24 A kérdező kommentje:
A földrajz emelt csak ilyen "egyszer élünk" alapú választott tárgy volt. Magam se tudom, hogy egyáltalán ezt az eredményt hogy hoztam össze olyan rövid idő alatt, 2-3 hét alatt. A tanárom jobban meg volt lepődve, mint én. :D
2021. ápr. 11. 00:32
8/24 anonim válasza:
De érettségin is 60%-tól van meg a kettes, akkor 56%-kal megbuktál?
2021. ápr. 11. 00:38
9/24 A kérdező kommentje:
Neeem, emelten az 56% 4-esnek felel meg. :D
2021. ápr. 11. 00:40
10/24 anonim válasza:
Ez a hetente 6-700 oldalt kell megtanulni duma kamu. Van olyan szak ahol valóban meg kell tanulni 6-700 oldalt, de nem hetente, hanem a vizsgára félévente egyszer. Az hogy a hallgatók az utólsó pillanatokig halasztják a tanulást az ő bajuk. Az meg a másik, hogy a 6-700 oldal megtanulását ne úgy képzeld el, hogy szó szerint kell visszamondani mint a verset.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!