Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért szólják meg ennyien a...

Miért szólják meg ennyien a gazdasági szakokat? Valóban nem lehet velük elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy egyesek elég ostobának fogják találni a kérdést, vagy már sokat láttak az oldalon ilyenből, viszont kíváncsi vagyok, ezért gondoltam érdeklődöm én is. Jövőre fogom kezdeni a tizenegyedik osztályt, viszont már most azon gondolkozom, hogy mivel is foglalkozzak majd a jövőben. Nem tartom magam butának, tudom, hogy akár egy orvosi, mérnöki vagy informatikai szakot is el tudnék végezni, viszont az a helyzet, hogy nem igazán vonzanak ezek a területek. Az orvosihoz nekem szimplán nincs gusztusom, mármint, ha olyan szakirányt választanék, ami engem érdekel, akkor elengedhetetlen lenne, hogy életek függjenek tőlem, ezt pedig én nem akarom. Az informatikai meg mérnöki karokkal pedig csupán az a bajom, hogy egyszerűen hidegen hagy, megutálni meg nem akarom azt, amit csinálok. És nem, itt nem a matekkal van a baj, lévén, hogy azt viszonylag szeretem és értem is. A gazdaság viszont mindig is érdekelt, úgy gondolom, hogy fel tudnám magamat találni az ilyen munkakörökben, valamint tennék is azért már az első félévtől kezdve, hogy jussak is valahova. Ellenben mégis annyi rosszat olvastam erről az irányról, hogy teljesen elbizonytalanodtam. Én vágyom erre a szakra, érzem magam annyira elhivatottnak, hogy kezdjek is valamit vele, de mégis gyereknek tartom magam, és még van is választási lehetőségem. Szükségem van arra, hogy szeressem amit csinálok, de sajnos arra is, hogy kitörjek onnan, ahol most vagyok. Egyébiránt pedig ne értsen félre senki, nagyon tisztelem azokat az embereket, akik azon a területeken helyezkednek el, amelyeket felsoroltam, csupán tudom, hogy én nem érezném ott jól magam.

Tehát az lenne a kérdésem, hogy mennyire éri meg ezt az irányt választani? Tényleg ennyire magas a túlképzés, valamint ennyire nem lehet vele munkát találni? Esetleg tudna nekem valaki más szakot ajánlani? Miért éri meg az, a gazdasági szakok meg miért nem?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2020. jún. 12. 20:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Végzős gazdaságisként én úgy látom, hogy nagyon jó esélyeim lesznek az álláskereséskor.

Szerintem azért szólják le annyira, mert ahhoz képest, hogy milyen nehéz (egyáltalán nem az) könnyen lehet vele munkát találni - még akkor is, ha a kezdőfizetés nem olyan magas mint a mérnöki képzésről kikerülőknek.

Ha erre mész és tenni akarsz a karrriered érdekében már az egyetem alatt, az is egészen könnyűnek mondható: szakmai gyakorlatot kell szerezned - akár rendes munkával (a kötelező szakmai gyakorlaton kívül) akár pedig diákszervezeti munkával (ha bekerülsz egy erős diákszervezetbe akár a többi tag is segíthet munkát találni, illetve eléggé jól szokott kinézni az önéletrajzban is, főleg ha egy vezetői pozíciót is betöltöttél ott.)

2020. jún. 12. 22:17
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Ha szabad megkérdeznem, akkor melyik szakra is jársz, valamint szerinted melyikre érdemes esetleg beadni a jelentkezést? Melyik egyetemet érdemes választani, és milyen szempontból?

2020. jún. 12. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!