Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Abba akarom hagyni az egyeteme...

Abba akarom hagyni az egyetemet. Hogyan mondjam meg itthon?

Figyelt kérdés
Nem erőltetette rám senki én választottam a kémia szakot, de az első fél évemben igazából a gyakorlatok mentek, de a hozzájuk kapcsolódó elméleteket buktam. Folytattam mert azt hittem menni fog másodjára azonban így vizsga időszak végén látom, hogy nem leszek meg megint. Nagyon sok energiát fektetek bele, de nem tudok jó pár dolgot megtanulni. Egyszerűen nem megy azon a szinten amit elvárnak tőlem. Nem hiszem, hogy így lenne értelme folytatnom. De hogyan mondjam meg otthon, hogy nem megy? Hogy elbuktam és elvesztegettem a pénzt és az időt, a semmire? Tényleg otthagyjam? Nem tudom mit tudnék csinálni, eddig annyi lett volna a feladatom, hogy tanuljak, de nem megy. Semmihez nem értek, jelenleg semmi nem vonza az erdeklődésem, mert azt hittem ez menni fog meg lesz és eltudtam volna képzelni, hogy a kémiához kapcsolódó munkát vegzek. De már nem.

2021. jan. 19. 06:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ugyanilyen helyzetben vagyok, de én btk-án tanulok.:( Apum szemében csak akkor leszek ember, ha diplomám lesz. Ez is rátesz egy lapáttal nekem.

2021. jan. 20. 13:49
 12/15 anonim ***** válasza:
Szia én otthagytam az egyetemet, szintén kémia. Nagyon jó érzés volt. Elkezdtem nyelvet tanulni és nagy örömmel tölt el. A kémia valjuk be irtó nehéz és a nagy okosoknak sem egyszerű. Matekos gondolkodás kell hozzá ami nem mindenkiben alakul ki olyan szinten ami itt kell.
2021. jan. 20. 20:36
 13/15 anonim ***** válasza:
Másrészt engem a laboros munka valahogy nagy félelemmel tölt el.
2021. jan. 20. 20:37
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem tudsz esetleg másik szakra átmenni? Mondjuk aminek van némi köze a kémiához, és el tudnál ismertetni pár olyan tantárgyat, amit már teljesítettél. Így nem veszne teljesen kárba az időd meg az energiát, még ha csak csúszással is tudnád befejezni a másik szakot.
2021. jan. 20. 20:55
 15/15 anonim ***** válasza:
gyógyszerészeti sztem kedvesebb, emberekkel foglalkozni nagyon jó, s kzben meg kicsit a a laborba is elvonulni, ami nem egy vegyészlabor, de persze nagyon nehéz a szak (SE IV.)
2021. jan. 20. 22:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!