Mi ez a felhajtás?

Figyelt kérdés

Tény és való,hogy kicsit nehezebb dolguk van az érettségizőknek a vírus miatt,de kérem mi ez a nagy felhajtás, felháborodás, petíció aláírás,hogy ne legyen érettségi stb...

Ne haragudjatok,de ha tavaly gond nélkül lement az érettségi,nem volt belőle gond, akkor az idén majd biztos egy petíció miatt nem lesz ?

Picit gondoljuk át logikusan a dolgokat.Húgom is egész nap chillben van leszarizza,az összes dogát kipuskázza,most meg fosik mert közeleg az érettségi és nem érti meg,hogy ha tavaly volt most is lesz.A másik meg,hogy simán megírod az érettségit vírus ide vagy oda.

2021. jan. 14. 03:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
26%

Anarchisták bujtogatják azokat, akik lusták felkelni minden nap, beülni a gép elé és követni az órákat.

Amúgy meg még a valós órákon, amikor még bejártak, akkor is a telefonjaikat böngészték.

Gyurcsányék uszítják a kölköket, akik nem a jó eredményükről híresek, amúgy, ezért megvezethetőek.

2021. jan. 14. 03:45
 2/12 anonim válasza:
81%

A legtöbb iskolában az online oktatás = a nullával.

Legalábbis ismeretségi körben ez van, és nem lusta, nem tanuló diakokrol van szó.

Ha valakinek fontos az érettségi eredménye, az nagyon megszivja most, mert rendesen felkészülni kb lehetetlen. Nincs megteremtve hozzá a lehetőség egész egyszerűen.

Nekünk anno érettségi előtt plusz órák voltak, tetelkidolgozas stb. Most meg meg egy rendes órájuk sincsen..

2021. jan. 14. 05:28
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
Én anno magántanulóként tettem le az érettségit (egészségügyi okok miatt 10. osztálytól nem tudtam bejárni az iskolába). Matekhoz volt egy kis segítségem, párezer forintot fizettem egy online felkészítőért, illetve 10-11. osztályban félévente 4x1 órát velem volt egy magántanár. A többi tárgyból abszolút semmi segítséget nem kaptam, de volt otthon számítógép és internet, megoldottam. Kinyitottam a könyveket, kidolgoztam a tételeket, ami nem volt világos, arra rákerestem. A matek négyes lett, a magyar, történelem, angol, német ötös, ezekből kettő 90% felett. Nem lehetetlen, csak tenni kell érte. Most legalább vannak (kérdéses minőségű, de akkor is) online órák, lehet segítséget kérni a tanároktól, osztálytársaktól.
2021. jan. 14. 07:04
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem vegyes érzéseim vannak.

Egyreszt: nekunk nem voltak tetelkidolgozos orak (pff jo is lett volna) kidolgoztad aztan mehettel felelni. Ha jo a kidolgozas akkor rendben. De mindenki utalta, az erettsegi elott 2-3 hónappal feleltunk le szoval ertelmet nem nagyon lattam. Abban a szabad 1 hónapban tanultam meg mindent igazabol (toribol le se feleltunk btw es tetelkidolgozas se volt az teljesen magunktol kellett. Nalunk ment erosen a tetelcsere).

Masreszt: jelenleg egyetemista vagyok es de eleg sz.r az online. Nekem konkretan ingyen felev, de elhiszen hogy a kozelsulisoknak azert nem igy van. Hiaba vannak otthon allandoan.. Rohadt nehez pl matekot tanulni magyarazas nelkul. Mondjuk nem lehetetlen.. Nekem is volt matekom tavaly, nem volt vele gond igy sem.

Az az igazsag hogy az elmult eveknen allandoan peticiot inditanak kulonbozo okok miatt. Tavaly asszem amiatt volt mert annyira nehéz volt a matek. Ezen nem kell mar fenn akadni.

2021. jan. 14. 07:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Oké, nehezebb felkészülni... ÉS????

Könyörgöm, nem fix ponthatárok vannak, ha mindenkinek nehéz, akkor ennek mégis mi a jelentősége?

2021. jan. 14. 09:06
 6/12 anonim ***** válasza:

Marmint ezt hogy erted?

Fix ponthatarok vannak amiket elkell erni ha egyetemre akarsz menni. Ott meg nem eleg ha csak atcsusszansz mindenből.

2021. jan. 14. 12:17
 7/12 anonim ***** válasza:

Azok a ponthatárok szinte mindig jelzésértékűek. Aki 280-at nem tud elérni, azt nem az online oktatás akadályozza... Gyakorlatilag minden

értelmes helyen a jelentkezők határozzák meg a bekerüléshez szükséges pontot, azaz a legutolsó, keretbe beférő pontszáma.

2021. jan. 14. 12:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Igen de az se mindegy mibol jon a 280.

Ha neked a matek es a fizika szamit, akkor rohadtul megszivod mivel mar vagy egy eve nincs normal tanitas ezekből. Lehet itt dobalozni azzal hogy aki erti az erti, de nem mindegy az se hogy akkor mehetsz magantanarhoz (ha fogad) mert online-ba sz.rt se er a tanar magyarazasa, vagy esetleg nekiallsz sajat magad magyarazas nelkul, de akkor meg ki ellenorzi?

Nyilvan ha Te nem tudod osszekaparni a 280at irodalombol az mar gaz.

De nem igazan ertem ezt a jelzes erteku dolgot amit mondasz. Kb minden egyetemen fix a pontszám Magyarországon. Ha alatta vagy nem kerulsz be, legalabbis ha allamirol beszelunk. Vagy ezt most nem ertem. Nem egy szak van ahova max 30an kerülhetnek allamira, tobbi meg fizetos, hiaba jelentkeznek tobb szazan.

2021. jan. 15. 00:40
 9/12 anonim ***** válasza:

Igen, harmincan bekerülnek, és ők nyilván nem azzal a minimum pontszámmal, mint ami mindenképpen kell...

Ezt mondom, hogy a fix pontszám olyan alacsony, hogy aki azt nem éri el, az nem is való sehova.

Azt hogy logikáztad ki, hogy online sz*rt sem ér a tanár magyarázása? Mert én az ellenkezőjét tapasztalom...

De ez is mindegy, mert erre is vonatkozik, amit írtam korábban.

Tanár ide, tanár oda, egy tizedikes lazán elérne 280 pontot, ha most leültetnék érettségizni. Pl. a gyógyszerészeti minimum pontszámát már nem, de oda annyian mennek, hogy annál amúgy is többet kéne elérnie.

2021. jan. 15. 08:21
 10/12 anonim ***** válasza:

Hat pont ez az. Hogy nem mindenki a 280 pontos szakokra menne es ok nagy hatranyban vannak.

En meg pont az ellenkezojet. Az online mindent csinal csak nem fejleszt. Ha nem lenne gond vele nem lennenek ilyen felhaborodasok sem (bar mint emlitettem ez minden evben van). Max also tagozatban jo, de gimibe az ismerosi korben mindenki utalja es rossznak tartja (tanulasi szempontbol).

Meg szerintem magatol ertetodik hogy ha Te jo tanulo is vagy, de lehetoseged van hogy fixen 5osre ird meg a dogadat, kihasznalod a lehetőséget. Ez sem elhanyagolhato. Lehet bárki barmilyen becsületes, akkor is igy van.

En egyebkent altalanos suliban is inkabb vegyes fogadtatast tapasztaltam, jot konrketan szerintem sehonnan nem hallottam.

Egyebkent ilyen helyeken ahol 30an bekerulnek siman lehet a minimum pontszamos is nyertes mivel legtobb ilyen helyen olyan a bekerules mint egy interju, 2-3 kor van. Legalábbis pl a METU-n ilyen.

2021. jan. 15. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!