Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem érzitek így karácsony...

Nem érzitek így karácsony utolsó napján, hogy túl nagy felhajtás volt az ünnepek miatt?

Figyelt kérdés
Számomra pillanatok alatt eltelt a karácsony. Ahhoz képest jó sok energiát kellett belefektetnem. Ajándékok, főzés, takarítás, vendégek stb. Amiben persze volt öröm is, de azért nagyon fárasztó volt a készülődés. Gyakorlatilag 2,5 nap miatt.
2013. dec. 26. 18:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%

Nem, én azt érzem (de már 25-én is, mert számomra csak a 24-e az igazi ünnep), hogy nagyon-nagyon szomorú vagyok, hogy ilyen hamar elment. :(

Gyakorlatilag októbertől mindig a karácsonyt várom, készülök, izgulok... És annyira hamar elmegy!

Ilyenkor sírni van kedvem egész nap. :(

2013. dec. 26. 18:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Tény,hogy van körülötte felhajtás bőven,de szerintem erre valahol szükség is van.Elvégre nem egy szürke hétköznapról,hanem az év talán legszebb ünnepéről beszélünk.
2013. dec. 26. 18:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

én nem hajtottam fel semmit.

nekem egy átlagos hét durvább, mint a karácsony előtti semmittevés. én nem készülök rá.

a legjobb meg az benne, hogy egyre világosabb van ezután.

2013. dec. 26. 18:42
 4/13 anonim ***** válasza:
Nem. Pontosan tudtam előre, hogy mi lesz az idén is. Semmivel sem lett jobb, mint tavaly volt. És részemről nagyon örülök annak, hogy egy évig nyugi lesz, harácsonyi cirkusz befejezve. Alig várom január elsejét, hogy újra normális legyen az élet.
2013. dec. 26. 18:44
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem. Nem volt nagy felhajtás :)

Néhány hétig gondolkoztam az ajándékokon és utánajártam, de megérte, mert mind betalált, nagyon örültek neki. És ez nem csak karácsonyig tart, hiszen az ajándékokat továbbra is használják.

Nagytakarítás nem volt, flyladyzek, nincs kosz.

A kajából se csináltunk nagy ügyet: anya főzött halászlét, a húgom gyártott szaloncukrot, közösen főztünk egy kínai csirkés kaját, mára meg sült húst. Egyik se nagy ügy. Édesség nem volt, csak a szaloncukor, meg vettünk déligyümölcsöket.

Szerintem aki nem bírja a nagy készülődést, ne csinálja, ennyi :) Nálunk így bevált.

2013. dec. 26. 18:51
 6/13 anonim ***** válasza:
csináld egyszerűbben.Én már régóta nem görcsölök rajta,hogy 5 féle kaja,meg 5 féle süti legyen.Egy gyomrunk van,és hiába a sokminden,már a felét csak becsületből esszük,hogy örüljön a háziasszony.Nálam a következő volt a menü:24-én halászlé túrós csusza ebédre.bejgli,(vettem)zserbó és flódni-készítettem egy héttel előbb,mikor ráértem. Vacsora melegszendvics.25-én tyúkhúsleves,pörkölt,nokedli,uborka.Gesztenyepüré.VAcsora:bagett,kőrözött,retek,paradicsom.bejgli és lekvár.26-án A tyúkhúslevesbe főztem még cukorborsót,cérnametélt helyett lúdgége tésztát,rögtön másik levesnek néz ki,alufóliában sült csirkecomb és halfilé (így egyszerre meg lehet sütni,nem kell aggódni rajta,hogy átveszik egymás szagát,csak külön 2-2 réteg fóliába be kell csomagolni a cuccot),krumplipüré,gombamártás.Bejgli és egyéb maradék sütik felturbózva vaníliamártással.Az ajándékozás nekem nem fárasztó,mert már rég elkezdtem az ajándékokat megvenni,és becsomagolva várt a szekrényben több,mint egy hónapja minden.Takarítani meg mindig kell.Én nem mostam függönyyt,mert nem koszos, és majd akkor mosok,ha ráérek.Szóval nem érdemes görcsölni.Én mindig olyan kaját igyekszem adni a vedégeknek,amivel nincs nagy felfordulás és szagok.SZóval rántott ezmegaz,fasírt,minden olajban sült krumpli és fánk KIZÁRVA.Amit csinálok,az mindig olyasmi,amit nagyobb mennyiségben egyszerre lehet csinálni,léehetőleg előre. Attól még lehet finom.
2013. dec. 26. 18:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Kicsit igen, mert állati sokat sütöttem-főztem és ma estére mégis már virslit ettünk, mert elfogyott minden. :)
2013. dec. 26. 18:54
 8/13 anonim ***** válasza:
47%

Mi nem zabalunk keveset vasarolok egy fajta sutit sutok.

24. en asztali gourmet egyszeru gyors zsurkenyer szoszok egy krumplisalata hozza.

dec 25 suti zserbo kaja maradekok.

dec 26 kozos nagy tengerparti seta es otthon gulyasleves maradek zserbo gyumolcsok.

Ajandekok:egymasnak semmi a gyerekek kozossen kapnak egy tarsast.Fa learazva ismerostol

Takaritas: szokasos heti takaritas

Stressz nincs nem is volt soha

koltekezes nincs

zabalas nem szokasunk

A karacsony a megvalto szuletesenek unnepe a lenyeg ez es hogy a csalad kozossen tolti ezt a ket -harom napot.

2013. dec. 26. 19:24
 9/13 anonim ***** válasza:
Én nem mondthatom, hogy nagyon készültem rá, nem volt se nagytakarítás, se nagy sütésfőzés, épp cska, mint máskor. MOndjuki egy nagyobb bevásárlás volt, akkor lerendeztem az ajándékokat is. Ami zavar, hogy annyira vártam, meg elképzeltem, hogy milyen jó lesz, és olyan hamar eltelt, alig voltunk itthon, mert mindenkihez kellett menni.
2013. dec. 26. 20:29
 10/13 anonim ***** válasza:
8 vagyok szerencsere nem kellett menni sehova mert tobb ezer km vagyunk elony :)
2013. dec. 26. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!