Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van értelme még a magyar...

Van értelme még a magyar felsőoktatásnak így, hogy egy újabb egyetemet készülnek szétverni?

Figyelt kérdés
Az SZFE és a Corvinus szétverése után felröppent egy hír, miszerint a Debrecenit is alapítványi fenntartásba vonhatják. Így, hogy lassan mindent szétvernek, lezüllesztenek pártpolitikai érdekek szerint, van még értelme magyar felsőoktatásban gondolkodni? Fog érni valamit a diploma? Tudást fognak adni ezek az egyetemek, vagy politika szerinti szemléletmódot? Mire számoljon, aki ezekben az intézményekben tanul? Egyáltalan ezt a kérdést még ki szabad írni anélkül, hogy a fekete autó elvinne?
2021. jan. 7. 18:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%

Pénzmozgatás. Közpénz jellegét elveszíti, miután az egyetemet fenntartó alapítvány kezébe kerül a pénz.

Végülis ugyanúgy állami pénzből finanszírozzák, semmi értelme az alapítványozásnak a pénzmosáson kívül.

2021. jan. 9. 10:02
 12/16 A kérdező kommentje:
Nekem ebből az egészből az jön le, bár azt állítják, ez egy nemzetközi tendencia, és így megy már sok helyen, hogy így akarnak újabb kulcspozíciókat szerezni maguknak, hogy "bevásárolnak" néhány nagyobb egyetemet. Bár ne legyen igazam
2021. jan. 9. 11:57
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szeged, Debrecen, Pécs után:

[link]

Jöhet akár a Nemzeti Orvostudományi Egyetem

2021. jan. 9. 14:07
 14/16 anonim ***** válasza:
43%

Értem, kérdező.

Szóval, "csak elmélkedésből".....uszítasz a kormány ellen.

Megéri?

2021. jan. 15. 16:10
 15/16 A kérdező kommentje:
#14 nem nem érted, de fideszbérenc :D
2021. jan. 15. 19:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ez attól is függ nagyban, hogy milyen szakon végeztél, azonban az nem hogy hol. Ha például mérnöki végzettséged van (mestervizsgával együtt), akkor kb ha kettessel végeztél a legszarabb egyetemen, akkor is kapsz munkát, mert annyira mérnök hiány van idehaza. Ezt tapasztalatból mondom. Én értem hogy mire gondoltál, de minden attól, függ, hogy az adott szakmai végzettségre mennyire van kereslet. És sok helyen megsem nézik, hogy hol végeztél, csak hogy diplomád legyen.

2021. ápr. 28. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!