Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi ennek a matematika műveletn...

Mi ennek a matematika műveletnek a pontos neve, és hogyan lehetne egyszerűen megtanulni?

Figyelt kérdés

Valami algebra, de azon belül mi?

Ma vettük, nem mondom, hogy nehéz, de nem is annyira vágom.

2020. dec. 8. 21:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%
Ures halmaz? Nem tudom, en nem voltam veled ott az oran :D
2020. dec. 8. 21:05
 2/21 anonim ***** válasza:
80%

"Az algebra ( ritkábban:betűszámtan ) a matematika egyik ága, melyet a matematikai műveletek általános tudományaként határozhatunk meg.

. A „művelet” fogalma a matematika minden ágában alapvető szerepet játszik, de magát a művelet általános fogalmát, és ezek fajtáit (tekintet nélkül konkrét alkalmazásukra) az algebra vizsgálja. Az algebra jellemzően struktúrákkal foglalkozik, melyek olyan halmazok, melyek elemei között hasonló műveleti tulajdonságokkal rendelkező műveleteket definiálunk."

[link]

2020. dec. 8. 21:05
 3/21 A kérdező kommentje:
7a(négyzet)+2ab+5a(négyzet)-7ab+b(négyzet)
2020. dec. 8. 21:07
 4/21 A kérdező kommentje:

Amit fent a 3-as kommentben linkeltem, az a betűs-számos feladat.

Hogy lehet megtanulni?

2020. dec. 8. 21:08
 5/21 anonim ***** válasza:
72%
Kicsit renedezd... (a+b) a négyzeten: a négyzet+2ab+b négyzet
2020. dec. 8. 21:10
 6/21 A kérdező kommentje:

Az a baj nem igazán vágom ezeket a mínusz + plusz dolgokat. Pl. azt mondják: mínusz + mínusz = plusz

Valaki segíts már? Belekavarodom.

2020. dec. 8. 21:13
 7/21 A kérdező kommentje:

Pl (-4)+(+3)=?

Most ennek mi a logikája?

2020. dec. 8. 21:14
 8/21 anonim ***** válasza:
83%
Ha ellenkezo elojelueket szorzol ossze, akkor mindig minusz, ha azonos elojelueket, akkor mindig plusz lesz. Ne keverd az osszeadassal vagy a kivonassal.
2020. dec. 8. 21:15
 9/21 anonim ***** válasza:
91%

Az a baj, hogy a nyelvtant sem érted. Megpróbálnád leírni a kérdésedet érthetően? Így sajnos nem tudok segíteni, mert ez egy katyvasz ebben a formában.

Hányadik osztályos vagy? Abból amit ki tudtam hámozni a szövegből és azt veszem le, hogy a matematika alapjait sem érted. Én a helyedben megpróbálnék átlapozni néhány általános iskolai matematika könyvet, aztán gyakorlásképp egyszerű feladatokat oldanék meg.

Sajnos ha az alapok hiányoznak, akkor az algebrát nagyon nehéz, ha nem lehetetlen megérteni.

Nagy munka minden elmulasztott dolgot megtanulni, de ha kitartó vagy, sikerülhet. Néhány konkrétabb kérdésre tudunk itt válaszolni, segítünk is szívesen, de ez hosszú távon nem megoldás. Szerintem a legjobb megoldás az volna, ha felkeresnél egy magántanárt, aki konkrétabban fel tudja mérni mit nem tudsz, és abban professzionális módon tud segíteni.

2020. dec. 8. 21:18
 10/21 anonim ***** válasza:
78%
Első fokú egyenlet? O.o
2020. dec. 8. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!