Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért ír ki hibaüzenetet a...

Miért ír ki hibaüzenetet a számológépem ennél a műveletnél? (bővebben)

Figyelt kérdés
Tehát amikor a sorrendre tekintet nélkül kiválasztunk egy számból valamennyit,és ezen lehetőségek számára vagyunk kíváncsiak,arra a megfelelő számológépeken az nCr gombot használjuk.Néha random számoknál azonban "math error" hibaüzenetet ír ki és nem értem,hogy miért.Itt egy példa 12608 alatt a 6347.Most miért,nem lehet 6347-et kiválasztani a 12608-ból???

2012. máj. 7. 20:23
 1/6 rémuralom ***** válasza:
De ki lehet. A math error itt azt jelenti, hogy túl nagy a szám ahhoz, hogy a gép kijelezze.
2012. máj. 7. 20:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez egy tudományos kérdés?

A számítástechnika rovat szerinted mire való?

2012. máj. 7. 23:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Ahogy az első is írta... Túl nagy a szám. A konkrét példád közel 3800 számjegy hosszúságú. Ez pedig a legtöbb rendszer kijelzési képességeit meghaladja...
2012. máj. 8. 09:55
 4/6 A kérdező kommentje:

Második:miért a matematika szerinted nem tudomány?Ne ezen akadj már ki,ennyi erővel a számítástechnikai részhez meg azért nem illik be mert nem PC-ről és még csak nem is valami okostelefonról vagy apple f*szságról van szó.Relax,nem a fogyókúrák kategóriában kérdeztem a politikáról.

Többiek:köszi.

2012. máj. 8. 13:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdező, próbálj már különbséget tenni egy tudományos és egy technikai kérdés között!

És ne keverd a dolgokat. Vagy te szívesen megennél egy jó adag tejszínes mustárt?

2012. máj. 8. 20:07
 6/6 A kérdező kommentje:

Ötös,ez jó volt :D.

De én csak arra értettem,hogy matematikailag(a számológép működését és magát az egészet félretéve) vétettem-e hibát,amikor a fenti műveletet el akartam végezni.

2012. máj. 8. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!