Miért olyan érvágás egyeseknek, hogy megszűnnek a pár hónapos, nagyon drága OKJ képzések?
Én az egyetem elvégzése után tervezek OKJre menni😅 (nem azért, mert "büfészak", de egyszerűen inkább a szüleim útja lenne, mint a sajátomé.)
Én speciel nagyon örülök, mert ezáltal "tisztább" lesz a piac, és hátha több gyakorlati tudást ad ( mondjuk pl egy 2 éves műkörmös OKJ, ami most 4 hónap, szerintem reális elvárás). Bár azt is aláírom, hogy nagyon pozitív a gondolkodásom, már már túlzottan
Na tessék, és le is döntik a pozitív elméletem :D ment a zöld neked is!:)
Ilyesmi sztorik még érdekelnének, meg persze vélemények is!
Egyrészt amiket fent is említettek.. munka mellett sokkal nehezebb lesz megcsinálni. Meg a mi a francnak egy cukrásznak vagy pincérnek 2 évig szívni minden hülyeséggel? Ennyi erővel egyetemet is csinálhatna az adott illető.
A másik, hogy januártól lép életbe ez az új idióta rendszer. Miközben se a piaci szereplők, se senki nem tud róla semmi konkrétumot, hogy pontosan hogy is fog kinézni ez az egész. Gondolom ezt is hónapok alatt lófuttában kapta össze egy marék dilettáns bármiféle szakmai egyeztetés nélkül. Kb mindennel így megy amihez ez a kormány hozzányúl. Aztán lesz a rendszerből már a legelején egy omladozó tákolmány amit toldozgatnak foldozgatnak, utána jön megint egy új rendszer pár év múlva és kezdődik előlről. Ha egy piaci alapon működő cégben ilyen managment lenne, már rég nem lenne.. mivel az összes idiótat kib@szták volna már rég mind egy szálig.
Munka és mindennapok mellett hosszú évekig képzésre jarni megoldhatatlan.
Jah én 20 évesen Nappalin végeztem egy képzést 2 éves okj.
Tesom ugyanezt ra pár évre tanfolyamon... még a jegyzetek,tananyagok is koppra ugyanazok voltak. Otthon derült ki mikor hazahozta az övét. Csak épp ők az idő rövidsége miatt tömören a lényeget vették. Semmi értelme nem volt èvekig elhúzni és most sincs csak valaki ezt kitalàlta.
Fodrász vagyok 25 éve. Álló munka. Lehet jó lenne már ülni, a lábaim nagyon fájnak.
Elvégeznék egy műkörmös tanfolyamot, mert érdekel. Elöszőr magam fejlesztésére, ha jól megy kitanulnám profira magam. Mert tudom gyakorlat teszi a mestert és képezném magam. Ezt a tudást nem az alapszakma elvégzésénél kapnám meg, hanem szorgalommal, akarattal sok tanulással és gyakorlással...évek...az iskola után. Ez kb minden szakmára igaz.
Most felháborítónak találom hogy évekre betuszkolnak az iskolapadba, munka gyerekek, család melett ez így nagyon nehéz. Röhelyes is, van ahol éretségit is kérnek egy manikűr-műköröm képzéshez.
Vannak még gyorstalpaló tanfolyamok de azokkal mint kiderült, csak alkalmazotti munkaviszonyban lehet elhelyezkedni.
Ellehetetlenítik az embereket, aki annó nem jó szakmát, választott most jól megszivatják. Nem előre lendítí a tanulási vágyat ,hanem hátráltatja ez az új rendszer, és az árakat még nem is említettem. Duplája lett minden.
Köszönjük, hogy olyan emberek hoznak döntést felettünk-nekünk akik lehet életükben nem voltak hasonló szituációban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!