Ha egyetemen nem leszek kolis, mert csak 60 km-re lakok, az
nagy érvágás magammal szemben?
Figyelt kérdés
Igazából nem vonzz, hogy koleszos legyek, nem szeretek bulizni, nem szeretek olyan emberekkel együttlenni, akik nem szimpatikusak, sokkal jobb lenne hazajárósnak lenni. Megoldható az utazás, szóval azzal nincs gond.
hát ha minden reggel korán fel bírsz kelni kimenni a buszhoz vagy vonathoz és bírni fogod az iramot, akkor oké. Ez a te döntésed, tőled függ. De én inkább koleszos lennék, sokkal kényelmesebb és fejleszti az önállósodást is.
2012. júl. 27. 15:12
2/9 anonim válasza:
Albérlet?? Én voltam ez is az is. Bent lakni jobb, nem olyan fárasztó
2012. júl. 27. 15:14
3/9 A kérdező kommentje:
az utazás oda - vissza összesen napi 2,5-3 órát venne igénybe. Szakközépben, egy osztálytársam 5 évig minden nap megtette ezt az utat, ő nem panaszkodott.
De ha mondjuk nem tetszik a bejárósság, jövő év elején be lehet íratkozni, nem?
2012. júl. 27. 15:20
4/9 anonim válasza:
Be lehet, de arra készülj fel, hogy aki már bent lakik a koliban az előnnyel indul a jövő évi helyéért.
2012. júl. 27. 15:21
5/9 anonim válasza:
Szerintem semmiképpen se légy bejárós. Gondolj a vizsgaidőszakra. No meg a menetrendekre. Én alig fél órányira laktam a fősulitól, de sokszor elég kellemetlen helyzetekbe kerültem, hogy nem voltam "benti". Pedig, csak fél óra volt.
A másik... mi van akkor, ha csak egyetlen egy jegy miatt kell bemenned egyetemre/fősulira? Arra a 2percért utazol 3 órát?
2012. júl. 27. 15:29
6/9 anonim válasza:
Én is 60-70 km-re lakok a sulimtól. Kolis szerettem volna lenni, de nem vettek fel, így albérletes lettem. Amúgy gondolj arra, hogy olyan emberekkel lennél együtt, akiket a te szakodra vettek fel (vagy karra) tehát sokkal hasonlóbbak lennének hozzád, ezért sokkal több esély van arra, hogy jóban leszel velük, és ha így lesz, akkor meg örülni fogsz hogy velük laksz! Válaszd a kolit, tényleg a te érdeked, és a tanulmányaidnak is sokkal jobb az.
2012. júl. 27. 15:52
7/9 anonim válasza:
" aki már bent lakik a koliban az előnnyel indul a jövő évi helyéért."
Miért jelentetek ki ilyeneket kategorikusan, általános érvényű szabályként beállítva?
Ahova én jártam, egyáltalán nem volt előjoga a kollégistának. Tanulmányi eredmény alapján ment, ha szarul tanultál minden további nélkül kiestél.
2012. júl. 27. 15:59
8/9 anonim válasza:
Szerintem albérlet lenne a legjobb. Ha összeállsz pár ismerőssel nem is terheli meg annyira a pénztárcádat sem. Főleg úgy, hogy akkor nagyobb esélyed van diákmunkára+ nem kell napi 3 órát utaznod ami sok idő és sok pénz
2012. júl. 27. 17:45
9/9 anonim válasza:
csak azt nem értem hogy a kolival mi bajod? olcsóbb sokkal és praktikusabb. Közösségben vagy, ha úgy vesszük az egyetemeken is van buli.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!