Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Meg szokták engedni egyetemen,...

Meg szokták engedni egyetemen, főiskolán Magyarországon, hogy notebookkal vagy netbookkal írjon valaki órán?

Figyelt kérdés
2012. júl. 26. 22:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Tanár függő de,felesleges mert power point órai anyagot úgyis megkapod.
2012. júl. 26. 22:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Inkább figyelj órán.
2012. júl. 26. 22:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Általában igen, de pl. matekon nem biztos, hogy tudnád használni. Orvosin viszont nem engedik tudtommal (mint ahogyan hangrögzítésre/stb.re használatos eszközöket sem, de javítsatok ki, ha tévedek).
2012. júl. 26. 23:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Hangrögzítés mindenhol tilos mert a tanár jogaival élnél vissza. Szóval arra rá se kérdezettek. Mondjuk nálunk ez első órán minden tanár elmondta.
2012. júl. 26. 23:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Persze, miért ne? Ha így hatékonyabban tudsz jegyzetelni, gépelj nyugodtan.
2012. júl. 27. 00:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Persze, akinek így kényelmes, az gépelhet is. Én is így szoktam. Nálunk nem nagyon van power point, vagy ha van is, nem osztják meg a tanárok, de még ha el is érhető, én azért szeretek jegyzetelni, mert az csak egy vázlat, az órán elhangzottak nélkül nem sokra mennék vele.

Mivel én tanultam középiskolában gépírást, tíz ujjal vakon gépelek, nekem így sokkal gyorsabb, mint kézzel írni. Ráadásul utólag is könnyebb szerkeszteni, betoldani, és ez biztos, hogy olvasható lesz.

Más kérdés, hogy vannak olyan órák, ahova nem érdemes vinni, meg ez nagyon szakfüggő is. Egy olyan szakon, ahol sokat kell rajzolgatni mindenféle ábrát, oda szerintem nem érdemes vinni. Ahol viszont csak szöveg van, és nincs elérhető jegyzet elektronikus formában, hanem mindenki jegyzetel valamilyen módon, oda érdemes vinni annak, akinek így kényelmesebb.

2012. júl. 27. 10:15
 7/7 anonim ***** válasza:
nekem biológia szakon néha jó, néha nem. kémián nagyon nem, mert nem tudom az egyenleteket, reakciókat felírni, de pl diktálósabb, elméletesebb órán mint egy állattan, ott már lehet gépelni. Az első órák után meglátod, hogy melyiken érdemes és melyiken nem.
2012. okt. 4. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!