Hogyan lehet mindent elolvasni egyetemen? Hogy sikerült nektek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Valakinek esetleg sikerült mindent elolvasni, ami a tematikában szokott lenni, valakinek valami technikája van/mi áll általánosságban véve a tematikák hossza mögött?2020. aug. 23. 19:32
1/4 anonim válasza:
Nem mondom, hogy mindent elolvastam, de sokat. Egyetlen titka volt, napi kb. 3 óra fókuszált tanulás. Bölcsészkaron ez nagyobb kihívás volt, reál vonalon inkább gyakorolni kellett sokat, nem annyira olvasni.
2/4 anonim válasza:
Igaza van az 1-nek, én reálos szakra járok (informatika) és nem nagyon szoktuk elolvasni az összes ajánlott irodalmat, főleg, mert egyrészt nincs idő rá, a sok gyakorlás és egyebek mellett, másrészt azért ajánlott, mert megvan a választási lehetőséged, hogy nem olvasod el. Azon kívül a szakirodalmak többsége átfedi egymást (az ugyanazon tárgynál ajánlottak), és felesleges ugyanazt mégegyszer elolvasni, csak azért, mert valaki máshogy fogalmazta meg ugyanazt a dolgot. Harmadrészt azért van, hogy ha esetleg valamit nem értesz meg egészen a tananyagból, vagy valamilyen témakör mélyebben érdekel, akkor az adott művekben utána tudsz olvasni, de ezeket nem úgy kell olvasni, mint gimiben a kötelezőt.
3/4 anonim válasza:
a kulcsszó: folyamatosan!!!
sokat utaztam, minden időt kihasználtam. ha van hangos könyv youtube-on, töltsd le mp3 ban és hallgasd, ha idegen nyelv duplán jó. ha tudod, hallgasd gyorsítva. rengeteg előadás is van, azokat is nézheted időnyerésnek. persze minden szaktól függ.
4/4 anonim válasza:
Sehogy. Ha így lett volna, sose diplomázok le. Pedig bölcsészszakra jártam, ahol elvileg sokat kell olvasni. Egy-két könyvet talán akkor olvastam el, amikor beadandót kellet írni, de akkor is inkább egy-egy fejezetet az adott könyvből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!