Egyetemisták, melyiket választanátok? Saját lakás, vagy kollégium és tied a bérleti díj?
SOS kérdés, a héten aktuális a kollégiumi jelentkezés.
A teljesen tehermentes, jelenleg üres, örökölt lakás adott.
Mivel járok jobban, ha kiadjuk és kollégista leszek magasabb bevétellel (~150 000 Ft/hó), vagy beköltözöm a lakásba, de alacsonyabb életszinvonalon élek? (~50-60 000/hó)
Pozitív, barátkozós személy vagyok, kollégista sosem voltam.
Az nem opció, hogy a az egyik szobát kiadjam, mert akkor már komoromisszumok terén ott tartok, mintha maradna a kolesz.
Nálunk pl elég rossz a koli (értsd: némelyik csöves szebb helyen lakik és ezzel nem túlzok) így albérletbe mentem ahogy tudtam.
Én nem tudnék egyedül élni, vizsgaidőszakban is baromi magányos vagyok, így ha sajátom lenne a lakás ahol élek, akkor is kiadnám az egyik szobát. Szerencsémre legjobb barátnőm is akkor tervezett albérletet keresni mikor én, így együtt mentünk és minimális az alkalmazkodás.
Amúgy pl nekünk van nyaralónk, de ha eladnánk maximum 6 millió forintért, abból egy utolsó lepukkant putri lakást sem tudnánk venni az egyetem közelében, így annyira nem jogos a korábbi felvetésed.
A koli nálunk 4 ágyas szobák, folyosónként 1 fürdő és konyha volt, nyilván ha 4 emberre jut egy fürdő akkor jobb a helyzet, de épp elég ha a folyosó végén bulizgatnak vizsga/zh időszakban, őrjítő tud lenni.
Ez off topic, csak kíváncsiságból kérdezem, de ha kiadnátok a lakást, miért egyenes következménye, hogy a teljes befolyt összeget te kapod meg?
Így "állapodtunk meg" a szüleimmel. Azzal támogatják a tanulmányaim, hogy nem adják ki/el az ingatlant.
(Utóbbi egyébként sem lenne jó ötlet, úgy tudom, hogy majdnem 4 évig még illetéket kéne fizetni.)
Ha kiadjuk, enyém a bevétel.
Ha beköltözöm, nyilván akkor is segítenek, de jelentősen kevesebbel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!