Kézbesítési vélelem életbe lép magánszemélyek közötti lakásbérleti szerződés esetén is? (Bérleti díj nem fizetése)
Hivatalosan kiadtam egy lakást lakásbérleti szerződésen keresztül. A bérlő ma (2018 január 14-éig) még nem fizette ki a novemberi rezsi és decemberi bérleti díjat.
Szeretnék hivatalos fizetési felszólítást küldeni neki.
Ha nem veszi át másodszori kiküldés után sem, akkor életbe lép a kézbesítési vélelem?
(fizetem az adót rendszeresen a lakás után)
Te hivatalosat nem tudsz, max tértivevényeset.
A bérleti szerződés felmondásához meg nem kell különösebb indok.
Persze, ha a te neveden maradtak a szolgáltatások, akkor az kellemetlen.
"Ha a kezbesitesi velelem maganszemelyek kozott nem alkalmazhato, akkor a tertivevenyt ha az alberlo nem veszi at, soha nem fizettethetem ki a tartozasat? "
Létezik kézbesítési vélelem magánszemélyek esetében is. Sőt, egyszerűbb, mint a hivatalos út, ugyanis neked magánszemélyként elég azt bizonyítanod, hogy levélben felszólítottad (egy alkalommal), ugyanez hatóság esetén két ízben szükséges.
A magánszemélyek esetében nincs arra hivatkozás, jogalap, hogy nem vette át, vagy nem volt otthon.
A bírósági keresetlevélhez csatolni kell a feladóvevény, valamint a levél másolatát, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!