Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mindenki rosszabbul vezet a...

Mindenki rosszabbul vezet a forgalmi vizsga előtt? Miért? A vizsgán azért van remény, hogy átmegyek?

Figyelt kérdés

Augusztus 4-én vizsgázom majd.

Ma 2 órát vezettem. Egy kis szétszórtságot vettem észre magamon.

Szerintem elfáradtam a végére.

Minden megvolt, csak megzavart, hogy nem a kis bevált módszereimmel vezethetek, hanem azt kell gyakorolni amin 2 vizsgázó megbukott a héten. Jó, tudom, fontos ez is, de vajon a vizsgán menni fog-e.

Most nem nagyon voltam elégedett. Bár a parkolások egész jól mentek.

2020. júl. 23. 10:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Sose vezettem tökéletesen az órákon. Forgalmi vizsga elôtt konkrétan, majdnem lezúztam az autót.

Ismeretlen kereszteződésnél megállok, elsőbbségadás stb. Szabad az út, elindulok és az oktató káromkodva lép közbe.

Eleve alacsony vagyok, de még az autó is ilyen "sportos" féle merci volt, ahol szinte a földön ült az ember. Nem azon az íven szándékoztam venni a kanyart, ahogy az előttem lévő járdasziget akarta volna. Mivel hogy nem láttam belőle semmit... Lökhárító, és az egyik felni kapott volna rendesen ha rajtam múlik.

Persze az én hibám, mert amikor közelítettem a kereszteződéshez, akkor látnom kellett volna, csakhogy kezdő vagyok, és a zebra, lámpák minden egyéb dolog elvette a figyelmem rendesen.

A vizsgán nem volt semmi para. Konkrétan jobban vezettem mint bármikor. Végre nem volt a folyamatos beszólogatás minden kis szösszenetért (amik hibavonalat se értek volna vizsgán).

Csendben jobb vezetni.

"Aki mostanában vizsgázott:

Nekem úgy tanítják, hogy kanyar előtt tükör tükör holttér és a végén az index.

Ezt így kérik a vizsgán is vagy először tegyem ki az indexet?"

Én elsőnek indexeltem! Szerintem meg is buktatnak, ha nem azzal kezded a manővert (nem biztos, hogy az első alkalomnál, de ha mindig így csinálod, akkor sok jóra ne számíts. Kérdezz rá az oktatónál, hogy mit gondol erről.

Azzal szerintem nincs baj, hogy index előtt a tükröket már nézegeted, de index után is legyen akkor tükör-tükör holttér.

2020. júl. 23. 19:15
 12/31 A kérdező kommentje:

Az oktatóm a tükör-tükör-holttér -index majd a kanyar előtt megint tükör tükör holttér kombót kéri. Sőt az egyik vizsgabiztos is így kérte kedden.

Nekem is fura.

Én sokszor előbb az indexet teszem ki, ahogy írtátok, olyankor rám szól, hogy nem látta a szétnézést.

2020. júl. 24. 05:39
 13/31 anonim ***** válasza:
Ha nem utso pillanatos az index akkor ok.
2020. júl. 24. 07:52
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

index, min. 2 tükör (belső,oldalsó) oldalt ablak holtér ellenörzés, és mehet a kanyar....

az első vizsgámon akkor paráztam miután kihúztam a vizsgatételt..... :)

amúgy átlagba a vizsgázó nehezíti meg a dolgát, pl ellenőrzésnél bekapcsoltam a távolságit, majd azzal a mozdulattal ki, és így mentem előre, kéziféket nem ellenőriztem, meg ilyen cukiságok....

előtte nap sok folyadék, főképp víz, indulás előtt pisi kaki ami kell, őrizd meg a higadságot, az ellenőrrel akkor fogj kezet ha ő nyújtja a kezét, nézz a szemébe, sugározd az hogy itt nem ő fog meg...szni...

kereszteződést figyelj!!! illetve az elsőbbség adásra...

mindig mond magadba hogy mikor mit hogyan kell csinálni pl: látsz egy macisajtot, balra nyíl áthúzva, akkor mondod magadba hogy balra kanyarodni tilos, elsőbbség adás tábla.... és nem felejted el... láss ne csak nézz!!! pl: kétsávos úton külsőbe áll egy autó.tudod hogy be kell sorolni. már nézed a tükröt.... ha nincs senki, akkor index szétnéz, besorol előz, index jobbra mész vissza..... volt olyan tanuló aki rám húzta a kormányt index nélkül... gondolom megbukott mert félreálltak...

meg még egy két dolog lehet mondani de a többiek is tudnak tanácsot adni....

2020. júl. 24. 08:16
 15/31 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó hozzászóló.

Előzés vagy kikerülés után nekem tegnap úgy mondta az oktatóm, hogy gyakorlatilag elég (a belsőtükör,) a holttér, aztán index és vissza jobbra.

Mindenre figyelni fogok. Ha nem a rettegett vizsgabiztos hölgyet kapom akkor nyert ügyem van. Ha őt, akkor valszeg ez lesz : " jöjjön közelebb, jöjjön mégközelebb, jöjjön legközelebb" 😀

2020. júl. 24. 08:28
 16/31 A kérdező kommentje:

Nem sikerült sajnos.

Az első vizsgám volt.

Egy párhuzamos hátrát kellett parkolni.

Nem volt elég helyem. A hely maga jónak tűnt, de javításkor túl közel mentem a hátsó kocsihoz.

Majd legközelebb.

Ha ez sikerül, már van jogsim.

Azt sem akartam, hogy túl sokáig keresem a helyet, mert akkor az a baj.

2020. aug. 4. 11:44
 17/31 anonim ***** válasza:

Nekem sem sikerült az első csütörtökön #nemtudomhányadikválaszolóvagyok 😂

Tegnap az elsősegély meg lett,szóval a 2.jó lenne,ha sikerülne nekem is. Én kétes helyzetbe mentem bele a körforgalomba a legnagyobb forgalomkor,vagy hát ők látták,hogy kétes,én biztosra gondoltam. A mellettem lévő elindult,de aztán látta az audist,akkor lefékezett,én meg nem figyeltem,hogy ő inkább megáll,így meg ugye az audisnak is kicsit fékeznie kellett,nálam meg az oktató fékezett bent,amivel ugye vége. Pedig jó vizsgabiztost kaptam😪

Sajnálom,hogy neked is ilyen izén ment el,mint a parkolás😬 De a 2.menni fog👌

2020. aug. 4. 13:43
 18/31 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó.

Neked is.

4 hibám volt, tehát simán meglett volna, ha a fehér teherautós és a fekete peugeot "normálisan" parkoltak volna. :)

A kivitelezéssel nem is volt gond. Csak szűk volt a hely.

2020. aug. 4. 15:20
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Ettől mondjuk én is tartok,mert órákon megesik,hogy szűk helyre akarok beállni,vagy oda ahova nehezebb pedig 2vel arrébb mondjuk nagyobb hely van,és így nehezebben is megy be 😂 nem egyszerű a parkolóhely választás se😬
2020. aug. 4. 15:24
 20/31 A kérdező kommentje:

Nem bizony. Főleg ha azt mondja a vizsgabiztos, hogy lehetőleg ne legyen 1,5 kocsihossznál nagyobb párh. hátránál. Ez nem volt nagyobb. Volt egy hely, az túl nagy lett volna meg bejáró.

Az oktatóm azt mondta ő keresett volna másik helyet. Mondtam, hogy igen de ha nem találok azonnal, az is baj.

Teljesen jogos buktatás volt, csak kár, hogy amúgy átmentem volna, meg ugye a tolató radar ki volt kapcsolva. Az oktatóm azt mondta, ha bekapcsolhatta volna, átmegyek simán. Sok órát vettem. Picit szégyellem, hogy buktam.

2020. aug. 4. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!