Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 4,47-re állok természetből....

Juhász Viktor13 kérdése:

4,47-re állok természetből. Szerintetek megkaphatom az ötöst?

Figyelt kérdés
Elvileg a tanár a diák szorgalmát és a magatartását is nézi. Én egész évben 5-ös voltam magatartásból és szorgalomból is. De ez igazából a tanár kedvességétől is függ, hogy megadja-e az ötöst. Nevérem megadja!😅

2020. jún. 12. 10:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon tanárfüggő, lehet hogy megadja, mert látja hogy igyekszel, kedvel téged, vagy ezzel akar ösztönözni. De lehet hogy nem,mert csak az átlagot nézi, nem látja hogy igyekszel vagy éppen így akar ösztönözni.

De igazából ez mindegy, nem? :) Amit megtanultál, azt épp úgy tudod négyessel is, mint ötössel :)

2020. jún. 12. 10:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg, hogy mit kell tenned az ötösért. Ennyi.

Díjazni fogja, hogy érdekel a téma és tennél a jobbért. Viszont nem fogja megmondani, ha megadja, mert akkor onnantól szarsz bele. Ha leráz valami dumával, hogy majd megnézi, szól, stb., akkor vagy megadja, vagy tényleg szólni fog. De e kérdés után nem fog 4-est adni, mert akkor hazudott, azt meg nem vállalja fel, akkor sem, ha elfelejtette neked megnézni, inkább megadja.

2020. jún. 12. 10:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Sok minden számít, pl. javítottál-e az első féléves eredményeden. Megcsináltad az összes feladatot, hogyan viselkedtél az iskolán belüli órákon, javuló/romló tendenciát mutatsz stb..

Szerintem nem függ a magatartás és a szorgalom jegyedtől, elvégre ez a két jegy az egész éves munkádat nézi mindenből, nem egyesével matekből, magyarból, stb. Inkább ez csak egy visszajelzés a következő félévre/tanévre illetően, hogy jó volt ez így vagy van még valahova fejlődni.

Nálunk ezért még 4-es jár, mert a házirendben rögzítve van, hogy 4,6-tól adható és 4,75-től kötelező megadni félévre/évvégére a jobb jegyet.

Ha kedves akkor gondolom ad pár szorgalmi ötös az egészéves munkádra, és így feljebb megy az átlagod is. (ezt is szokták nálunk, hogy meglegyen legalább a 4.6, hogy adható legyen)

2020. jún. 12. 10:33
 4/6 anonim válasza:
34%
Nem szeretnélek lelombozni, de szerintem nem adja meg, és most már nem is tudsz nagyon ellene tenni hogy feljebb vidd az átlagod☹,de azért szurkolok hátha
2020. jún. 12. 21:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kérdéseket! Nálunk 4,50-től van az ötös elvileg. Hiszen az a 90%. 6. osztályban még így van. Igazából nagyon szeret a tanár és kedves is. A természet nem az én barátom, de a tanár jófej. Mindig az órai munkával javítottam fel az átlagom. Az első félévben 4,25 voltam, felmentem ahogy tudjátok 4,47-re a második félévben. 3 jegyet kaptam sajna a második félévkor, 4,5,5. Nálunk úgy van a kerekítés, hogy választhat a tanár félévkor és évvégekor, hogy a kijelölt diákot lekerekítse vagy felkerekítse. Ha félévkor felkerekíti akkor évvégekor le kell kerekítenie. Pl: Félév: 4,36-4,30, Évvége: 4,47-4,50. Picit fura. Azért kérdeztem meg mert az az egy tantárgy amiből nem tudom, hogy ötös vagyok-e.😅Utólag is köszönöm a válaszokat és, hogy fordítottatok rám időt!😘
2020. jún. 13. 05:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sry, az első mondatot elrontottam.
2020. jún. 13. 05:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!