Mi a kedvenc természettudományos tantárgyatok? Fizka, kémia vagy biológia? És miért? Mit szerettek benne?
Kémia. Szerettem a kísérleteket, az anyagok reakcióit.
24F
Biológia. Nekem sokkal érdekesebb az élőkkel foglalkozni, könnyebben bele tudom élni magam a helyükbe, könnyebben látom cukinak akár a papucsállatkát is, mint egy rudat, ami l hosszú és F erővel nyomják a végét. Vicces, mert most minden félévben van egy-két fizikás tárgyam az egyetemen és ez is jó, de mindig a biosz lesz a favorit.
A biológiában az élőlények maguktól mozognak, saját gondolataik, késztetéseik vannak, szomjasak és isznak, éhesek és megeszik a másik élőlényt, ami ebbe belehal. A táplálkozó megszerzi az energiát és él tovább teljesen önállóan. A születés egy csoda. Az egyedek bár meghalnak, de a fajok fennmaradnak és az evolúció miatt mégis változnak. Érdekes belegondolni abba, hogy melyik állat vajon mennyire különbözik tőled, hogy igazából egy nagy, nyüzsgő, élettel teli bolygón élünk közösségben és minden mindenre hatással van. És élet nélkül minden olyan szürke lenne.. Vajon hogyan jelent ez meg?
Az is érdekes, vajon más bolygón milyen élet alakulhat ki más feltételekkel? És milyen volt nálunk sok-sok évvel ezelőtt? És milyen lesz a jövőben? Az ember milyen lesz?
Kevesebb a bemagolandó betű és képlet; amit magolni kell, azok legalább szép szavak. Gyakorlatozáson kevesebbet ülünk egy gép, vagy a büdös kémcsövek előtt, viszont sokat tanulunk, ha csak kimegyünk a természetbe, ami már készen kínálja a tanulmányozandó anyagot. És én könnyebben tudom elképzelni a biológiai folyamatokat, jelenségeket, mert a mi méreteinkhez hasonlóak, hozzánk hasonlóak. A fizikai, kémiai részecskék csak kis drazsékként repkednek és akkor a kék legyen a negatív, a piros a pozitív és most fogadd el, hogy ezek vonzzák egymást.
Köszönöm a kimerítő válaszod! :)
Jöhetnek még indoklások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!