Milyen szakra menjek tanulni, ha olyan akarok lenni, mint Tony Stark (Vasember)?
eléggé hatásvadászra sikeredett a kérdés, nyilván nem olyan szeretnék lenni, mint Vasember, hanem olyan munkát szeretnék végezni. Azaz hich tech kütyüket, eszközöket használni/fejleszteni/kitalálni + megvalósítani. És mindezt úgy, hogy ne függjek mástól, ne másnak dolgozzak, hanem vállalkozásban. Kreatív vagyok, viszonylag könnyen tanulom mind a reál, mind a természettudomány tárgyakat.
Milyen szak lenne a legmegfelelőbb?
(kérlek lecsó szöveget ne írjatok, hogy ehez teljes elhívatottság, szenvedély kell, mert ezzel tisztában vagyok, nem lógatni akarom a lábamat az egyetemen, hanem keményen dolgozni).
Valamilyen mérnök és műszerész irányba kéne elindulnod.
Viszont ha nem másnak akarsz dolgozni, ahhoz az kell hogy eleve komoly kezdőtőkéd legyen, amiből mindenféle műszert, gépet és alapanyagot meg tudsz magadnak vásárolni.
Elon musknak gazdaságis és fizikus végzettsége van. Neked is fizikát ajánlanám, mivel fizikusként toppon leszel matekból, fizikából ami azt jelenti, hogy a mérnöki dolgokat és a programozást könnyen megfogod érteni ha szeretnéd megtanulni.
Viszont azt ne felejtsd el, hogy pénz nélkül ez nem fog menni. Elon egy zip2 nevű start up céget adott el annó a 90-es évek végén amiből 22millió dollár (!) került hozzá (ami most is sok pémz, de annó még többet ért), szóval volt miből indulnia. Ja és itt programozott Elon, szóval teljes mértékben eltérő dologgal foglalkozott, viszont mint mondtam, egy fizikusnak vagy matematikusnak könnyebb megtanulni programozni, mivel nem okoz gondot nekik a magasabb szintű absztrakció.
3-as vagyok.
Azt se felejtsd el, hogy a mérnök hallgatók 90% ának megtanulni a reálos targyakat (legalábbis a legnagyobb egyetemeken) nem okoz gondot, viszont nem mindenkiből lesz Elon Musk. Szóval a könnyen mennek a reálos dolgok, az csak egy szerencsés kezdő lépés a célod fele.
köszi a válaszokat!
főleg az Elon Musk-osokat :))
utolsónak: az nem Bruce Banner? :D
Öregem, gyere el hozzám😸
Na amugy olyan nem tudsz lenni oké? De akkor szerintem ilyen info sulira menj vagy valami ilyesmi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!