Szerintetek van rá esély, hogy idén levigyék kb 20 ponttal az felvételit a szegedi orvosin?
Eléggé pánikhangulatban vagyok, mert nem úgy megy a felkészülés, ahogy gondoltam. Nagyjából 408 pont lenne a max, amit össze tudok hozni, pedig igyekszem, de itthon nem adottak a feltételeim a családom miatt. Nem hátrányos helyzet, inkább csak folyton egymással ordibáló szülők. Így nagyon nehéz. Eddig legalább volt a könyvtár, a suli, de most ott tartok, hogy egy hónapja alig haladtam a kémiával. Siralmas, félek.
Már csak abban bízok, hogy legalább a pontokat majd leviszik.
Szerintetek hogy fognak alakulni a pontok?
Orvosira készülők, nektek mennyire megy a felkészülés?
Egyedül érzem magam, engem nem a vírus kerget az őrületbe, hanem ez a bizonytalanság.
Hát félni nem kell,mert nagyon rendes -ember. Csak kéri, amit leadott. És amit egy orvosnak tudnia kell.
Apám tárgya és tanszéke titok, így is sokat járt a szám, bár nekem nem ciki, mert én tényleg az vagyok, aki. :D A lényeg, hogy ne aggódj, minden okés lesz. Nem irreálisan nehéz egyetem, sokan a bejutást nehezebbnek érzik, mert itt már gyakorlatilag nincs időd nem tanulni. Hülyén hangzik, de annyira húz majd előre a tananyag, a követelmény, a barátok, nem lesz időd azon agyalni, hogy neked ez nem megy. Leülsz, csinálod, megérted, megjegyzed, ennyi. Semmi varázslat nincs ebben, egyszerűen csak hetekig ülnöd kell a könyvtárban, koliban, albérletben és kitartani.
Ügyes leszel! Egy idő után mindenki ügyes lesz.
Csak ne hallgass a gyökerekre, mert azokban felbukni cikibb,mint egy bikémben. Abból mindenki szenved, kivéve az a pár fanatikus akik még gyakvezek is lesznek. Brrr.
Köszi szépen! :)
Azt megkérdezhetem, hogy hanyadéves vagy?
Lenne pár kérdésem, órarend stb., megírhatom neked őket?
Persze, kérdezz bátran, hatodéves vagyok.
Szívesen segítek, ha tudok.
Én is Szegedre járok orvosira, de még egyszer sem üvöltöttek vizsgán. Azért orvosi egyetemen csak nem az állatkert szintjét súrolják. Egyébként, kérdező, ne foglalkozz ezzel a "ha így teszel fel egy kérdést, hogy akarsz orvos lenni?" dologgal. Nem tudhat mindent elsőre az ember, főleg ha nincsen olyan sok ismerőse az adott szakon, és családból is ő az első, aki ilyen irányban megy továbbtanulni. Tapasztalatból mondom, hogy annak idején én is körbeolvastam + oda járó, tapasztaltabb személyeket kérdeztem meg. Sokszor kicsit olyan érzésem volt akkoriban, mintha a felsőbbévesek direkt horrornak akarnák nekem beállítani az egészet. Ijesztgettek, hogy anatszigón meg patoszon majd az első mondatom után kivágnak. Nem mondom, voltak fura helyzetek. De az túlzás, hogy nem adják meg annak a lehetőségét, hogy a tudásodról számot adj. Max néha kicsit nem érted, miért az a jegyed, ami. Ezzel nincs is semmi baj, amíg egészséges marad az önbecsülésed és teljesíted a tárgyat. Csak a munkában és a tudásodban bízz, a saját tapasztalataid legyenek mérvadóak, csináld a dolgod, legyél lelkes, higgy magadban, ezek nélkül nem megy. És jó tanács, hogy ha orvos leszel, akkor is két lábbal járj a földön, nem az tesz valakit jó orvossá, hogy mondjuk kitéve-betéve tud egy tárgyat vagy a leküzdött nehézségek után orvosként a monitor mögül vagy épp személyesen fircangolja azt, ki most éli tanulmányi szempontból élete egyik legnehezebb, sorsdöntő időszakát, ráadásul ilyen kellemetlen helyzetben, amit ez a vírus teremt. Hidd el, az is ugyanolyan ember, akinek nem intézetvezető az apja, nem orvosok a szülei, előtte is ott áll a fejlődés lehetősége.
Egyébként kicsit a kérdésre kitérve:
Mivel nem lesz szóbeli,az ugye kevésbé tudja majd feltornázni az esetlegesen elrontott írásbelit, ha országos szinten nehéz lesz az írásbeli, akkor mindenkinek nehezebb lesz (kivéve a zseniket), ha könnyebb, akkor mindenkinek könnyebb. Ezt nem lehet előre megmondani, sok mindentől függ a ponthatár: a felvételizők számától, a feladatsorban elért teljesítményektől. Például azt hallottam, hogy Szegedre idén jóval kevesebben jelentkeztek, mint tavaly, ez talán pozitívum lehet. Ezt nem lehet előre megmondani. Amennyire lehet, próbáld meg kizárni a külvilágot, és a maradék időben még készülgetni-tanulgatni egy kicsit.
Szote ollé!
Amúgy a 62%-os orvos, felismerem a stílusát. 78%, hatodéves, intézetvezetős... Az a poén, hogy senkinek és mindenkinek igaza van. Nem a gyakorin kéne ezeket a dolgokat megbeszélni. Önkéntesség, ki mennyit dolgozik, mennyi beteg van. Mind régió, kórház/klinika, pozíció, stb függő, úgyhogy be lehet fejezni. Én mennék a helyi kórházba önkénteskedni, de nem fogadnak hallgatót, nincs ránk szükség. Még... Majd hívnak, ha kell.
Ez az "orvosnak nincs ideje gyakorizni" a legócskább duma valaha. Igen, egy orvos a diplomától kezdve a halála pillanatáig 0-24-ben csak és kizárólag a munkával foglakozik, nincs ideje másra. Na hagyjátok már.
Kérdező, még egyszer leírod hány orvost ismersz... Gáz. Fejezed be. Nem tudjuk, hogy alakulnak a pontok, akkor is a többi jelentkezővel versenyzel a bejutásért, kár ezen lamentálni. Hiába viszik le, ez egy új, ismeretlen helyzet, nem hasonlítható össze a korábbi érettségikkel. Megértem, hogy ez foglalkoztat, de nem tudsz mást csinálni mint tanulni. Nekem is nehéz itthon, de muszáj. Most gyakorolhatsz az orvosira: akkor is tanulsz, amikor egyszerűen nem megy.
46%-os, nem kötelező magándokihoz menni. Felháborító, hogy nem ingyen végez plusz munkát. :DD Emellett közöd sincs az egész témához, köszönjük gondolataidat.
Szerintem 20 pont esés az esélytelen.
Nem gondoskodni akarok... De a legtöbb ember, azért éveket tett bele kemény tanulással... Plusz pl az én magántanárom most még többet tanít magánba mert több lett a szabadideje.
Pécsen a legalacsonyabb a ponthatár, én tavaly lemaradtam és idén 420 ponttal izgulok hogy megy e lefelé.
Már úgy is mindegy de miért nem a biológiát próbáltad meg javítani?
Nekem 67%-os a kémiát és most álltam neki készülni ma a vizsgára, de nem panikolok. Van még 3 hét. Az sok idő, és itt sem jobb a helyzet mint nálad, csak itt a két kisebb tesóm üvöltözik.
Én vissza akartam mondani a kémiát, és inkább a bioszra gyúrni de 80% feletti bioszt írni elég kétes :D aztán láttam egy sorozatban egy idézetet. "Amint feladó, elkezded keresni a kifogásokat, amint elkezdesz hinni benne, hogy sikerül, megtalálod a módját..." Szóval mégis harcba szállok :)
Amit én terveztem, hogy csinálom ilyen tanulókártyákat a reakcióegyenletekről (ma kész is lett) és azokkal minden nap 3x legalább "játszok". Átnézem az elméletet, átolvasom a könyvet, rajzolgatom a molekulákat amíg tuti nem megy biztosra a szerkezeti rajzuk a nemkötő elektronpárokkal meg egyebekkel. És számolok. A mozaikos új kiadásából gyakorlok, nagyon jó, hasonló az ötösön lesz kémiából, csak itt egyből a feladat után van a megoldás. Az elméletet én a villányi 2 szintű erettségis könyvből mazsolazom át.
Bár nem lesz szóbeli, én átnézem a kísérleteket is. Hasznos tud lenni, volt olyan év amikor ugyan az volt bent az írásbeliben mint a szóbelis kísérlet. A neten fent van egy kidolgozott példány.
Itt videóval vannak fent :D
És nem szabad a múlton lovagolni. Nekem tavaly az érettségi feladatlapom a szamolasokig 89%os volt, aztán a számolasokkal csesztem. Ez van. Ha idegeskedsz sem lesz jobb.
Nem lehet semmire se számítani, mert a feladatlapokat úgy sorsolják... Szóval vagy jó lesz vagy nem. Gondolj arra, hogy neked mennyire egyszerűbb, csak 1 tantárgyra kell tanulnod és meg van 3 heted.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!